Novosti
MWC BARCELONA - Alcatel Idol4 i Idol4 S za ulazak u ligu prvaka MWC BARCELONA - Alcatel Idol4 i Idol4 S za ulazak u ligu prvaka MWC BARCELONA - Alcatel Idol4 i Idol4 S za ulazak u ligu prvaka MWC BARCELONA - Alcatel Idol4 i Idol4 S za ulazak u ligu prvaka MWC BARCELONA - Alcatel Idol4 i Idol4 S za ulazak u ligu prvaka
Ocijeni novost:

MWC BARCELONA - Alcatel Idol4 i Idol4 S za ulazak u ligu prvaka

Autor: | 23.02.2016 u 11:00

6,9 mm je debljina Alcatela Idol4 koji je u dvije verzije predstavljen u Barceloni, a velika novost su i VR naočale.


Alcatel Idol4 i Idol4S su izrađeni od aluminija na boku, straga je staklo, a kao kod prethodnika Idol3 moguće ih je okrenuti kako god želite te se tako i prikaz slike na ekranu prilagođava. Isto tako, nije bitno kako okrenete telefone kad imate dolazni poziv jer oba modela Idol4 imaju stereo zvučnike pa pri javljanju na telefon ne morate misliti na orijentaciju i položaj telefona u ruci.


Novi Idoli izgledaju poput današnjih flagshipova, imaju premium izgled, dobru ergonomiju i skliski su u ruci poput svih današnjih pametnih telefona.

Primijetit ćete kako u nazivu više nema oznake OneTouch, koja odlazi u povijest nakon više od 18 godina.


Oba Android modela imaju jake karakteristike, ugrađen je jak hardver, s tim da je S verzija ipak jača i spremna za sučeljavanje s najjačima na tržištu jer ima 5,5-inčni ekran rezolucije 1440 x 2560 (534 ppi), nešto jači čipset Snapdragon 653 te 3 GB RAM-a, a s druge strane Idol4 također uz 2 GB radne memorije dolazi u verziji i s 3 GB, s tim da se nudi u internoj verziji memorije sa 16 GB (Idol4S s 32 GB). Ekran Idola 4 je 5,2-inčni u fullHD rezoluciji, IPS tehnologije dok je AMOLED zastupljen na jačem Idolu.


Modeli se još razlikuju i u kamerama - Idol 4 ima 13/8 megapiksela, a Idol 4S 16/8 megapiksela. Uz stražnju s dual LED bljeskalicom dolazi i prednja bljeskalica za osvjetljavanje lica pri selfie fotkama. Pri selfiranju je moguće pogledati samog sebe iz različitih kutova. Stražnja kamera nudi i Pro način rada pa je moguće i ručno podešavanje parametara kao što su ISO osjetljivost, otvor blende itd.


Zvučnici su stereo, snage čak 3,6 W što je dva puta jače nego na prethodnom Alcatelu Idol3. Boom tipka na boku s (prometnim) znakom upozorenja će dodatno pojačati glazbeni doživljaj uz veću glasnoću, ali i pokrenuti kameru iz stanja čekanja dvostrukim pritiskom. Zanimljiv je feature fotkanje iz stanja čekanja kada nemamo vremena otključati telefon i čekati na pokretanje kamere - dovoljno je samo pritisnuti Book key i zadržati ju, a fotoaparat će okinuti 10 fotki. Još je zanimljivije mijenjanje pozadine ekrana pritiskom na tipku jer se u tom trenutku iz aplikcije vremenska prognoza povlači informacija te se na ekranu prikazuje fotka sa suncem, oblacima, kišom itd. Cool fora! Tipka se nalazi na mjestu na kojem inače pronalazimo tipku za paljenje dok je power on/off tipka smještena na lijevoj strani kućišta. Ipak, prava stvar su JBL slušalice i JBL sustav u telefonu dostupni uz Alcatel Idol4.


4 boje metala na boku telefona su dostupne - zlatna, rose zlatna, siva i srebrna.


Velika novost je svakako Alcatelov VR koji se besplatno dobije uz Idol 4S. Na VR-u se mogu gledati razni sadržaji (igre, video, fotke, razni VR servisi), nudi se potpuno 360 iskustvo. Ono što je fora jeste svojevrsni odabir očima - okretanjem glave kreclćemo se po raznim izbornicima, a zatim putem fizičkih tipki na samom VR-u potvrdimo željenu funkciju naočala. Umetanjem Idola4 u naočale dakle počinje zabava, VR je ugodan za korištenje i ne djeluje nimalo zamoran niti nakon dužeg vremena korištenja.


279 - 449 eura je cijena VR naočala u slobodnoj prodaji.


Prodaja Idola 4 kreće u travnju i nastavlja se dalje, ovisno o zemlji.


Alcatel Plus 10" 4G je Windows 10 laptop s odvajanjem tipkovnice od ekrana dijagonale 10 inča (1280x800 ekran). Postojat će i WiFi verzija. Uključen je Office365, tipkovnica je 4G, a može biti hotspot za 15 korisnika. Tipkovnica ima microUSB i microHDMI te standardni USB pa se na nju mogu spojiti miš i monitor. 5830 mAh je kapacitet baterije smještene u sam tablet, a tipkovnica ima dodatnih cca 2800 mAh.


Alcatel

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Alcatel

Veseli četvrtak u Mobisu s popustima