Novosti
Pogledajte što donosi NOVI Android N!
Ocijeni novost:

Pogledajte što donosi NOVI Android N!

Autor: | 11.03.2016 u 12:48

Google je spremio novi Android N i sada pokazuje oko čega se digla sva buka - jer ipak je to novi Android, ali koliko je donio noviteta to nas zanima!


Developer Edition novog Androida je tu. A sad da vidimo što nam novi Android donosi, idemo stoga redom bez preskakanja.


Prva stvar je multi-window odnosno atribut android:resizableActivity. Ovo je podatak koji će koristiti programerima. Ako je atribut postavljen na "TRUE" onda se aktivnost korisnika dijeli na dva ekrana (tkz. split-screen). Naravno, ovo će programeri iskoristiti da ubrzaju tijek svojih aplikacija.


Nakon toga imamo ugrađene notifikacije, dakle ova metoda je dovoljna kako bi pozvali individualne poruke na zaslon koristeći NotificationBuilderSetGroup.

Sada je moguće i koristiti RemoteInput notifikacijski API koji je inače bio prisutan na Android Wearu. On omogućuje programeru da isprogramira dio gdje će korisnik odmah moći odgovoriti na poruku koju dobije (replay).


Nadalje, treba naglasiti na poboljšanu podršku Java 8 programskog jezika. Dakle, sada će Android programeri moći koristiti sve mogućnosti nove Jave. Ovo je autor ovih redaka najviše očeivao.


N Developer Preview dolazi s ažuriranim SDK-om te Android emulatorom za Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player i Nexus 9 (te Pixel C uređaji). U svakom slučaju - i više nego cool!


Google

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Google

Ovo su najviše preuzimane aplikacije za Android u 2016