Novosti
Što sve donosi Googleov Android 7.0 Nougat? Što sve donosi Googleov Android 7.0 Nougat? Što sve donosi Googleov Android 7.0 Nougat? Što sve donosi Googleov Android 7.0 Nougat? Što sve donosi Googleov Android 7.0 Nougat? Što sve donosi Googleov Android 7.0 Nougat?
Ocijeni novost:

Što sve donosi Googleov Android 7.0 Nougat?

Autor: | 23.08.2016 u 17:19

Google je pustio upgrade za (svoje) Nexus pametne telefone na kojima se može isprobati najnoviji Nougat.


Google je još u svibnju određenom broju korisnika omogućio da testiraju najnoviju verziju Androida 7.0 koja je upravo stigla na Nexus kompatibilne telefone. Provjerili smo što sve najbitnije donosi Nougat slastica...Svi želimo što duže trajanje baterije, ali to je jednostavno oprečno sa hardverom ugrađenim u današnje pametne telefone. Nougat bi tome trebao doskočiti i omogućiti duže trajanje baterije kroz ekstra načine čuvanja energije, a kroz Data Saver se može definirati koje aplikacije ne želimo da nam troše bateriju.Multi-window je funkcija koju pojedini, najjači smartfoni već duže vrijeme nude - iz Samsunga, LG-ja, a sada to postaje nativna funkcionalnost Androida 7.0. Dakle, moguće je na istom ekranu koristiti multi-window multitasking te istovremeno recimo pisati tekst u donjem dijelu ekrana dok se u gornjem dijelu ekrana nalazi otvorena Youtube aplikacija. Veličinu pojedinog prozora je na ekranu moguće podešavati putem prsta.Google je najavio svoju Daydream platformu za virtualnu stvarnost tako da će i novi telefoni biti kompatibilni za Googleov VR svijet kroz navedenu platformu.Emoji su postali danas vrlo bitan dio komunikacije tako da se nakon nadogradnje nudi oko 1500 emoji ikona. Novosti su zahvatile i notifikacijski dio, a zgodno je što se potezanjem notifikacija s vrha može odmah u tom trenutku i odgovoriti na recimo pristiglu poruku, bez da se pokreće aplikacija u telefonu. Na istom se mjestu mogu pogledati i sve novosti iz aplikacija koje inače koristimo.Android 7.0 Nougat će od danas pa tijekom sljedećih tjedana (ovisno o Googleu) moći preuzeti vlasnici modela Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player, Pixel C i General Mobile 4G. Ostali vlasnici telefona će morati pričekati dok proizvođači poput Samsunga, Sonyja, LG-ja, HTC-a itd. prilagode novi operativni sustav svojim telefonima. S vremena na vrijeme kliknite u postavkama telefona moguću nadogradnju. Novi LG V20 će biti prvi smartfon koji će imati ugrađen Android 7.0, a uskoro će biti predstavljen.


 


Ostale novosti se odnose na Vulkan API koji na podržanim uređajima nudi visoke 3D performanse, enkripciju podataka dok se aplikacije mogu podignuti čak i prije nego li unesemo našu lozinku pri pokretanju telefona. Moguća je i promjena veličine ikona aplikacija.


Info

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Info

Croadria predstavila odličan affiliate program