Novosti
Nokia World – stižu nove Nokije na novom Symbianu
Ocijeni novost:

Nokia World – stižu nove Nokije na novom Symbianu

Autor: | 15.09.2010 u 1:35

Nokia je u Londonu na Nokia World konferenciji predstavila nekoliko pametnih telefona i Ovi usluga, a prikazana je i vizija budućnosti bazirana na lokaciji.


Nove Nokije donose novu Symbian platformu, što prema najavama iz Nokije treba značiti poboljšanja u brzini te jednostavnost korištenja. 
 
U Londonu su najavljene Nokia E7 i C7, a predstavljeni su i već poznati modeli C6 i N8. Od očekivane Nokije N9 ni traga. A nova verzija Symbiana donosi više od 250 novih značajki i poboljšanja koja su i te kako nedostajala dosadašnjim Symbian mobitelima koji i dalje Nokiji omogućavaju daleko najbolju poziciji u prodaji pametnih telefona, daleko ispred svih ostalih operativnih sustava.


A na Nokia Worldu je obznanjeno i kako kreće prodaja modela N8, koji se mogao vidjeti na mnogim jumbo plakatima po Londonu.


Nova inačica Symbiana nudi podršku za višestruke početne zaslone, vizualni multitasking, interakciju baziranu na gestama i primjetno smanjenje broja pitanja.


Nova obitelj Symbian pametnih telefona će uključivati posve osvježeno iskustvo Ovi Trgovine. Novo iskustvo trgovine vođeno je ugodnijim i pristupačnijim korisničkim sučeljem i novim značajkama za brži pristup popularnim aplikacijama i igrama (koje su na raspolaganju već sada ili će uskoro biti) kao što su foursquare, Angry Birds, Need for Speed Shift i Real Golf 2011. Osim toga, Ovi Trgovina će nastaviti s ponudom ekskluzivnih aplikacija uključujući Audiotube, Tesco i druge, uz omiljene kao što su Fring, Shazam i Asphalt 5.


 
Za developere, jedinstvena Symbian platforma, zajedno s Qt razvojnim sučeljem omogućuje jednostavno kreiranje smartphone aplikacija i njihov opsežni doseg.
 
S posljednjom beta verzijom Ovi Karata, dostupnih za preuzimanje od danas, ljudi će imati koristi od novih mogućnosti i još više detalja na karti. Ovi Karte beta pokazuju vidljivost metroa, tramvaja i vlakova u 85 gradova diljem svijeta, trenutno stanje u prometu, sigurnosna upozorenja za moduse unutar ili izvan navigacijskog sustava, vidljivost parkinga i benzinskih postaja te upozorenja za ograničenje brzine. Osim toga, korisnici mogu koristiti poboljšane mogućnosti pretraživanja i podijeliti svoje lokacije odmah putem SMS poruka ili e-maila s drugim telefonima koji omogućuju Internetski pregled.


Očekuje se kako će isporuka uređaja Nokia E7, Nokia C7 i Nokia C6 započeti krajem godine.


Nokia

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Nokia

Nokia 6 će se prodavati i u Njemačkoj?