Novosti
Coolpad Modena 2 - veoma lagan i tanak Coolpad Modena 2 - veoma lagan i tanak Coolpad Modena 2 - veoma lagan i tanak Coolpad Modena 2 - veoma lagan i tanak Coolpad Modena 2 - veoma lagan i tanak Coolpad Modena 2 - veoma lagan i tanak Coolpad Modena 2 - veoma lagan i tanak
Ocijeni novost:

Coolpad Modena 2 - veoma lagan i tanak

Autor: | 27.10.2016 u 16:46

Uz masu od samo 143 grama, Coolpad Modena 2 je i vrlo tanak mobitel - debljina telefona s ekranom od 5,5 inča je 7,8 mm.


Coolpad je u Zagrebu predstavio svoj novi Android telefon dostupan u prodaji preko Vipneta. Modena 2 nasljeđuje Modenu, inače najuspješniji Coolpad model u 2015. godini. Model je vrlo popularan medu tinejđerima.Debljina Modene 2 je 7,8 mm, telefon dostupan u crnoj i zlatnoj boji ima 5,5 inčni HD ekran te premium metalik look ali se radi o plastici koja je finiširana kao da je riječ o metalu. U osnovne karakteristike telefona Coolpad Modena 2 koji bez ugovora ima cijenu 1299 kuna spadaju 2 GB RAM-a, 16 GB interne memorije proširive karticama.


I prednja i stražnja (Sonyjeva) kamera imaju po 8 megapiksela te otvor blende f/2.2. Zgodan feature prednje kamere je da će nam na ekranu napisati procjenu godina koliko ih imamo. Isprobali smo i dobili smo nešto manje godina nego inače imamo :)Protresete li telefon dok je aktivna prednja kamera, možda ćete imati i još manje godina.


Coolpad Modena 2 je specifična po nekoliko novosti - traka s obavijestima je premještena na donji dio pa se za sve obavijesti i uključivanje raznih postavki više ne moraju koristiti dvije ruke kako bi se s vrha ekrana povukla traka nego se (kao kod novijih iPhone telefona) prstom povuče po ekranu s donje strane. Nadalje, kada u pojedinim dijelovima popisa aplikacija jednom rukom želimo dotaknuti sve aplikacije dovoljno je prstom povući po sredini ekrana prema dolje i gornji dio ekrana će se povući prema dolje.Modenu 2 pokreće čipset MT6735p s četverozegrenim Cortex-A53 procesorom koji radi na taktu od 1 GHz. Dual SIM telefon radi na 4G LTE mrežama (Cat.4), a Android 6.0 nadograđen je s Coolpadovim CoolUI 8.0.


Kineska tvrtka Coolpad postoji od 1993. godine kada su prvo krenuli s proizvodnjom tada vrlo popularnih pagera. U međuvremenu su zauzeli deveto mjesto po proizvodnji mobitela u svijetu (u 2015. godini), s prodanih 45,5 milijuna komada. Godišnje, Coolpad predstavi 30 novih modela telefona.Novi većinski vlasnik Coolpada je kineski LeEco (nekada LeTV) kojeg u Kini zbog sadržaja koji distribuiraju zovu kineskim Netflixom. U 2016. godini Coolpad i LeEco bi trebali prodati ukupno 60 milijuna komada. Inače, Coolpad telefoni imaju vrlo nizak „failure ratio“ od 1,92%, a razlog tako malom broju uređaja je kontrola u tvornicama u kojima se svaki peti uređaj iz proizvodnje kontrolira.


U Zagrebu su predstavnici Coolpada uz model Modena 2 najavili i pametni sat za djecu te predstavili aktualne modele Coolpad Torino i Coolpad Torino 2 dostupne u distribuciji Mobis electronica.
OstaliGSM

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

OstaliGSM

Najjače iz Huaweija - Mate 9