Novosti
Još jedna hrvatska škola dobila učionicu budućnosti Još jedna hrvatska škola dobila učionicu budućnosti Još jedna hrvatska škola dobila učionicu budućnosti Još jedna hrvatska škola dobila učionicu budućnosti Još jedna hrvatska škola dobila učionicu budućnosti Još jedna hrvatska škola dobila učionicu budućnosti Još jedna hrvatska škola dobila učionicu budućnosti Još jedna hrvatska škola dobila učionicu budućnosti Još jedna hrvatska škola dobila učionicu budućnosti Još jedna hrvatska škola dobila učionicu budućnosti
Ocijeni novost:

Još jedna hrvatska škola dobila učionicu budućnosti

Autor: | 01.04.2016 u 14:43

Opremanjem s 30 tableta Samsung Galaxy Tab A (SM-P550) zagrebačka škola Horvati sedma je u nizu koje je Samsung opremio u suradnji s CARNet-om.


Osnovna škola Horvati prva je u Zagrebu koju je opremio Samsung svojom donacijom od 30 10-inčnih tableta Galaxy Tab A, interaktivnim Samsung monitorom s površinom osjetljivom na dodir, serverom i cloudom za pohranu podataka koje stvaraju nastavnici i učenici. Nastavnici tako od kuće mogu pristupiti serveru te napraviti radne zadatke i prebaciti ih na server te ih koristiti po dolasku u školu. U budućnosti je moguće nadograđivati sustav s novim uređajima i funkcionalnostima, što je i osnova CARNet-ovog Škola 2.0 projekta.Prisustvovali smo prvom školskom satu na kojem su učenici u učionici budućnosti obavili prve školske zadatke - riješili su kviz i dva testa, a sve pod nadzorom nastavnika koji preko svojeg tableta pokreće učeničke tablete, prebacuje na njih zadatke, prati svaki pojedini tablet, može sliku s učenikovog tableta prebaciti i na veliki ekran koji na satima informatike zamjenjuje školsku ploču, a na kraju sata nastavnik isključuje sve tablete preko svojeg tableta. Svi su tableti u učionici spojeni na tri rutera. Putem kamere na interaktivnom monitoru moguće je povezati se video konferencijskom vezom s drugim školama, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu.Dakle, djeca ne mogu upravljati tabletima bez nadzora nastavnika, ne mogu ići na web sadržaje bez nadzora, a sustav je zaštićen i od vanjskih upada. Na ovaj je način omogućena ušteda vremena i novca jer učenici ne moraju prepisivati zadatke sa školske ploče, prilikom rješavanja testova nije potrebno kopiranje papira, a zgodno je što učenici svoje radove mogu poslati na svoj e-mail te imati za kasniji rad od kuće ili na drugim predmetima u školi. Nakon završetka nastavnog sata tablete nastavljaju koristiti druga djeca, a baterija tableta može izdržati oko osam sati, što je dovoljno da tableti rade bez potrebe za punjenjem. Preko noći se tableti stavljaju na docking station kako bi se baterije napunile.Učionicu budućnosti u Zagrebu su otvorili ravnatelj CARNet-a Zvonimir Stanić, regionalni voditelj marketinga u Samsung Adriatic regiji Milan Vujović , ravnateljica Osnovne škole Horvati profesorica Biserka Matić-Roško te zamjenica pročelnika gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport u Gradu zagrebu Mila Jelavić.


U hrvatskim školama Samsung je u suradnji s CARNet-om do sada otvorio šest učionica budućnosti, zagrebačka učionica je sedma po redu, a sličan je broj obrazovnih ustanova Samsung opremio i u Srbiji.


 


Samsung

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Samsung

Nikad bolja i kvalitetnija Galaxy A serija