Novosti
MWC BARCELONA Samsung Galaxy S7 i S7 edge, PRVI TEST novih galaktičkih zvijezda MWC BARCELONA Samsung Galaxy S7 i S7 edge, PRVI TEST novih galaktičkih zvijezda MWC BARCELONA Samsung Galaxy S7 i S7 edge, PRVI TEST novih galaktičkih zvijezda MWC BARCELONA Samsung Galaxy S7 i S7 edge, PRVI TEST novih galaktičkih zvijezda MWC BARCELONA Samsung Galaxy S7 i S7 edge, PRVI TEST novih galaktičkih zvijezda MWC BARCELONA Samsung Galaxy S7 i S7 edge, PRVI TEST novih galaktičkih zvijezda MWC BARCELONA Samsung Galaxy S7 i S7 edge, PRVI TEST novih galaktičkih zvijezda MWC BARCELONA Samsung Galaxy S7 i S7 edge, PRVI TEST novih galaktičkih zvijezda MWC BARCELONA Samsung Galaxy S7 i S7 edge, PRVI TEST novih galaktičkih zvijezda MWC BARCELONA Samsung Galaxy S7 i S7 edge, PRVI TEST novih galaktičkih zvijezda MWC BARCELONA Samsung Galaxy S7 i S7 edge, PRVI TEST novih galaktičkih zvijezda
Ocijeni novost:

MWC BARCELONA Samsung Galaxy S7 i S7 edge, PRVI TEST novih galaktičkih zvijezda

Autor: | 21.02.2016 u 23:00

Samsung je u Barceloni na neobičan način predstavio svoje nove zvijezde Galaxy S7 i S7 edge - na stolicama su nas dočekale Gear VR naočale, a na pozornici se pojavio Mark Zuckerberg.


Na prvi pogled, izgledalo je kao da u prostoru nema pozornice, ali ubrzo se prostor otvorio, pojavila se pozornica ispred nas. Uslijedila je prezentacija djelomično i na VR naočalama i tada smo po prvi put ugledali nove galakticke zvijezde. Na prvi pogled, novi Galaxy S7 i Galaxy S7 edge izgledaju slično kao i prethodnici.Straga se nalazi staklo, na boku je aluminij s urezima za prijem signala. Ipak, detaljniji pogled na oba modela otkriva kako se poradilo na ergonomiji tako da oba modela sada daleko bolje leže u ruci jer stražnja strana više nije flat (ravna) nego je zaobljena. Taj dio se sada zaista osjeti i to je odlično riješeno, s tim da su uređaji i dalje vrlo skliski pa preporučujemo korištenje zaštitnih maski.Druga novost je povećanje dijagonale ekrana modela S7 edge na 5,5 inča dok je S7 zadržao dijagonalu od 5,1 inča kao i prethodnik. Daleko su najveće (stare) novosti povratak microSD utora smještenog zajedno sa SIM karticom na vrhu telefona (na nekim tržištima će se umjesto microSD kartice moći ubaciti druga SIM kartica) te povratak vodootpornosti s certifikatom IP68. Dakle, poslušali su korisnike koji su negodovali zbog nemogućnosti proširenja memorije dok promjena baterije i dalje nije moguća bez odlaska u servis.Ono što će zasigurno razveseliti korisnike su za nekoliko desetaka posto veći kapaciteti baterija - S6 ima 3000 mAh, a S6 edge čak 3600 mAh, uz podržano brzo i bežično punjenje. Otprilike, to bi bile glavne novosti koje se vide na prvi pogled.


Bočna strana S7 edge modela konačno je dobila smisao pa umjesto samo nekoliko kontakata i prečaca sada nudi daleko više toga te je postavljanje zakrivljenog dijela ekrana dobilo pravu svrhu i nije više samo kozmetički dodatak. Na boku se nudi pristup do 10 aplikacija, moguce je i pregledavanje novosti (npr. Yahoo) potezanjem prstom s boka, sa zakrivljenog dijela ekrana.


Always-on display kako mu i sam naziv kaže nudi informacije poput kalendara direktno na ekranu, bez potrebe za otključavanjem ekrana.


Zasigurno vas zanima kakve su kamere. Ako ne patite na veliki broj megapiksela onda će vas razveseliti podatak da je otvor blende sada f1.7 (f1.8 na S6 seriji), povećani su i pikseli (dualPixel) te je time i slika još bolja. Isprobali smo stražnju 12-megapikselnu kameru koja u djeliću sekunde ispijeva fokusirati objekte, dajući im istovremeno oštrinu, dobre i vjerne boje, bez osjećaja ispranosti. Leća kamere vrlo malo strši prema van. Novost pri snimanju panoramskih fotki jeste snimanje svojevrsnog videa koji se naknadno može pregledavati i editirati, a moguće je snimiti četiri različita videa koja će zatim biti složena u jedan video, u kvadratičnom odnosno mrežastom rasporedu (video collage). Zgodno za video entuzijaste, u svakom slučaju. Tu je i profi mod u kojem će pak uživati foto entuzijasti te tako istraživati što sve može nova kamera.
 


Prednja 5-megapikselna kamera može snimiti široke selfije pomicanjem telefona ulijevo i udesno tako da vam neće trebati selfie štap kako biste u kadar smjestili cijelo društvo.


U nekoliko situacija kamera na S7 je uspoređena s iPhone 6S plus te je prezentirana kao superiornija. Fotke noću će sada biti još oštrije, video će također biti oštriji kada se snimaju objekti u pokretu tako da već iz svega navedenog postoje razlozi da poželite zamijeniti svoj S6 ili S6 edge novim modelom s boljom ergonomijom i boljom baterijom, uz već spomenuto proširenje. Mnogima će se učiniti kako je ovo ustvari samo nadogradnja prethodnih modela, što nije daleko od istine, ali ako ste pravi gadgetoman onda ćete potražiti detalje koji čine bitnu razliku od osjećaja kada se na istom stolu u kafiću nađu vaš S6 i novi S7 te pokušavate pronaći razlike i uvjeriti sve oko sebe kako nema potrebe mijenjati telefon koji već imate te će vam tako u džepu ostati 5599 kn za S7 model sa 32 GB odnosno 6399 kn za S7 edge model. Prodaja u cijeloj Europi pa tako i u Hrvatskoj kreće od 11.03.2016., a već se sada možete predbilježiti i dobiti telefon nekoliko dana ranije, uz besplatne Gear VR naočale.Pogledajmo još neke detalje. Radna memorija je skočila na fantastična 4 GB (koliko vaš trenutni model ima RAM-a?), Snapdragon 820 ili Exynos 8890 čipset ovisno o tržištu donose 30-ak posto više snage, grafika je poboljšana za 60-ak posto, a razveselila nas je informacija da se sada puno bolje provodi toplina unutar staklenog Gorilla kućišta. Tijekom igranja moguće je snimiti igru i kasnije pregledati, hvatati screenshotove itd.


Na kraju spomenimo vrlo bitnog gosta na predstavljanju novih Galaxyja koji će zasigurno dati dodatni obol prodaji Galaxy telefona - Mark Zuckerberg se u 10-minutnom obraćanju osvrnuo samo na virtualnu stvarnost povezujući je sa svojim Facebookom koji je inače vlasnik Oculus rifta. Zuckerberg je istaknuo kako vrijeme 360-stupanjskih VR videa dolazi i na Facebook putem Facebook Social VR Appsa na kojem već rade mnogi programeri.U nastavku su Samsungovci u Barceloni ispred nas predstavili i novu VR kameru Gear 360 koja ima 30-megapikselnu kameru za snimanje vlastitih videa u 360 stupnjeva te pregledavanje videa putem Samsungovog Gear VR-a i umetnutih telefona (S6, S6 edge, S7, S7 edge i Note 5). Dakle, VR era konačno počinje, a Gear 360 je moguće spojiti na Galaxy telefon te na ekranu uživo pratiti sve što se dešava sa samom kamerom.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Samsung

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Samsung

Nikad bolja i kvalitetnija Galaxy A serija