Novosti
IFA 2016 Danas ćemo vidjeti Sony Xperia X Compact?
Ocijeni novost:

IFA 2016 Danas ćemo vidjeti Sony Xperia X Compact?

Autor: | 01.09.2016 u 10:52

Model koji nedostaje u trenutnoj Sonyjevoj ponudi je Xperia X Compact.


Sony Mobile će danas u 13 sati u Berlinu predstaviti novosti, a model koji se najvjerojatnije predstavlja bit će Sony Xperia X Compact, model koji nedostaje u trenutnoj ponudi. Prije točno godinu dana Sony je upravo u Berlinu predstavio posljednji Compact model, Xperia Z5 Compact. Istovremeno su tada bili predstavljeni i jači modeli - Z5 i Z5 Premium.


Danas bi trebala biti predstavljena čak dva nova modela u X seriji, Xperia X Compact i Xperia XZ. Možemo očekivati da izgled bude sličan modelima iz X serije s obzirom da je Sony uvijek vjeran dizajnu svojih modela koji onda prenosi i na ostale članove iste serije.


Sony Xperia X Compact će zadržati kompaktne dimenzije, ali uz naglasak na izrazito jakom hardveru te kamerama. Očekuje se zadržavanje dijagonale od 4,6 inča kao na modelu Z5 Compact, ali bi rezolucija ekrana trebala biti povećana s HD na full HD. Možemo očekivati 2.5D staklo za što bolje ležanje mobitela u ruci.


Hardver bi trebao činiti čipset Snapdragon 820 kombiniran s 4 GB radne memorije. Dobro zvuči za one koji ne žele nositi veliki telefon u ruci, ali imati ugrađene najbolje moguće hardverske komponente.


Drugi model, Xperia XZ bi trebao imati 5,2-inčni ekran, također Snapdragon 820.


Na novim modelima očekujemo novi konektor za punjenje USB Type-C čime će se i Sony pridružiti proizvođačima koji će tijekom ove godine prigrliti taj novi standard. Senzor otiska prsta će biti standardno na tipki za pokretanje telefona. Kamere su standardno već poznate od 23 i 13 megapiksela.


Od Sonyja možemo očekivati zanimljive i atraktivne boje kućišta, kao što su prisutne na modelima iz aktualne X serije. Ono što se neće svidjeti Sonyjevim fanovima jeste mogući nedostatak microSD utora, ali se nadamo da su to samo glasine koje se neće ostvariti. Vidjet ćemo danas.


Sony

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Sony

Sony Xperia s OLED ekranom