Novosti
IFA 2016 Sony Xperia XZ i Xperia X Compact predstavljene u Berlinu IFA 2016 Sony Xperia XZ i Xperia X Compact predstavljene u Berlinu IFA 2016 Sony Xperia XZ i Xperia X Compact predstavljene u Berlinu IFA 2016 Sony Xperia XZ i Xperia X Compact predstavljene u Berlinu IFA 2016 Sony Xperia XZ i Xperia X Compact predstavljene u Berlinu IFA 2016 Sony Xperia XZ i Xperia X Compact predstavljene u Berlinu IFA 2016 Sony Xperia XZ i Xperia X Compact predstavljene u Berlinu
Ocijeni novost:

IFA 2016 Sony Xperia XZ i Xperia X Compact predstavljene u Berlinu

Autor: | 01.09.2016 u 15:34

Kako se i očekivalo, Sony je u Berlinu predstavio dva modela - očekivani Xperia X Compact, ali i Xperia XZ.


Pogledamo li dizajn oba modela, s prednje strane je identičan dizajnu Xperia X modela, iste su im i bočne stranice, ali se na stražnjoj strani te na donjem rubu nalaze razlike - ovo su prva modela iz Sonyja koji su dobili USB Type-C konektor za brže punjenje i brži prijenos podataka. Na stražnjoj se strani telefoni međusobno te prema modelu Xperia X razlikuju samo prema položaju nove vrste bljeskalice - kod X Compacta je bljeskalica smještena desno od kamere, a kod modela XZ ispod kamere. Bljeskalica koristi laserski autofokus, a stabilizacija slike je 5-osna.


Battery Care upotpunjava Qnovo adaptive charging tehnologija kako bi baterija bila zdrava i da bi njen životni ciklus bio i do dvostruko duži . Qnovo adaptive charging tehnologija prati i prilagođava tijek punjenja da bi se izbjegla šteta po pitanju trajnosti baterije dok Battery Care kontrolira punjenje na temelju naučenih navika i izbjegava pretjerano punjenje pauzirajući punjenje kad dosegne 90% i dovršava ga tek neposredno pred kraj punjenja.


Sony Xperia X Compact
Novi model Sony Xperia X Compact nastavlja već utabanim stazama prethodnika tako da se u kompaktnom izdanju nudi 4,6-inčni HD ekran zaštićen Gorilla staklom (ipak se nije ispunilo očekivanje o full HD ekranu), ima zakrivljeno staklo iznad ekrana pa telefon dobro leži u ruci, ergonomski je oblikovan. S druge strane, pretpostavljalo se da bi Sony vlasnicima X Compacta mogao uskratiti proširenje fizičke memorije, ali to se nije ispunilo. Memorija je proširiva do 256 GB, a telefon mase 135 grama pokreće Snapdragon 650 sa 64-bitnim šest-jezgrenim procesorima (4x 1,4 GHz Cortex-A53 i 2x 1,8 GHz Cortex-A72). Grafika je Adreno 510.Kamere su već poznate sa Sonyjevih prethodnih modela, od 23 i 5 megapiksela, uz dodatak triple image sensing tehnologije na 23 Mpx kameri koja omogućuje snimanje fotografija bez mutnih rubova (blur-free) i kada su subjekti u pokretu. Kamera se pokreće za 0,6 sekundi te ima integriran Predictive Hybrid Autofocus za praćenje objekata u pokretu dok je otvor blende f/2.0.Sony Xperia X Compact ima 3 GB radne memorije, interna memorija iznosi 32 GB (korisnik može koristiti 20 GB), operativni sustav je Android M 6.0, baterija je kapaciteta 2700 mAh uz Stamina i brzi način punjenja, LTE kategorije 4, Bluetooth 4.2 i NFC povezivost. Na boku se, na tipki za pokretanje telefona, nalazi integriran senzor otiska prsta. Od drugih mogućnosti istaknimo PS4 daljinsko igranje te stereo zvučnike i FM radio. Telefon će dolaziti u crnoj, bijeloj i plavoj boji, a stražnja strana kućišta je izrađena od visokog staklenog finiša. Iznenađuje nedostatak IP68 zaštite od prašine i vode.


Xperiju X Compact u prodaji očekujemo već tijekom rujna 2016.


Sony Xperia XZ
Osrednje veličine za današnje pojmove je Sony Xperia XZ, ali je ugrađen jači čipset nego u X Compact dok je ekran full HD, također sa zakrivljenim staklom. Ćipset je Snapdragon 820, dakle 64-bitni četverojezgreni procesor (2x 2,15 GHz Kryo i 2x 1,6 GHz Kryo). Ima 3 GB RAM-a, 32 GB internu memoriju proširivu do 256 GB, istu stražnju kameru kao i Compact (23 Mpx), ali je prednja kamera od 13 megapiksela. Može se koristiti u prašini i vodi (IP68, 1,5 metara dubine vode u trajanju do 30 minuta).Baterija je kapaciteta 2900 mAh, a boje u kojima dolazi XZ su plava, crna i platinasta. Pozadina je od metala. Prodaja Xperije XZ počinje od listopada 2016., s tim da će se na nekim tržištima nuditi i u dual SIM verziji.


Sony

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Sony

Sony Xperia s OLED ekranom