Novosti
Otok ima prvu Učionicu budućnosti za više od 470 učenika Otok ima prvu Učionicu budućnosti za više od 470 učenika Otok ima prvu Učionicu budućnosti za više od 470 učenika Otok ima prvu Učionicu budućnosti za više od 470 učenika Otok ima prvu Učionicu budućnosti za više od 470 učenika
Ocijeni novost:

Otok ima prvu Učionicu budućnosti za više od 470 učenika

Autor: | 03.09.2013 u 11:22

Zanimljive vijesti dolaze iz osnovne škole Kamenšnica u Otoku. Tamo će učenici sada imati pristup najnovijim informacijskim tehnologijama. Pročitajte detalje.


Učionica budućnosti opremljena je nastavničkim računalom, tablet računalima i pametnom pločom, koji će omogućiti interaktivnu razmjenu znanja svim učenicima, od petih do osmih razreda.


Usput budi rečeno ovo je zajednički projekt CARNeta i tvrtke Samsung Electronics Adriatic, uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Lijepo, zar ne?


Nastavnicima omogućava brzo dijeljenje pratećih informacija, bilježaka s predavanja te trenutan uvid u učeničko razumijevanje pojedinog predavanja. Mogu dijeliti sadržaj na interaktivnoj, pametnoj ploči, te uz svega nekoliko „klikova“ poslati na učeničke tablete. Učenici i nastavnici mogu voditi bilješke s predavanja, podcrtavati ključne informacije ili crtati, kako na tablet računalima tako i na pametnoj ploči. Nastavnici vrlo brzo mogu provjeriti razumiju li učenici predavanje, uz kratke kvizove znanja, ankete i raspravu.


Tako je osnovna škola Kamenšnica u Otoku postala prva takva škola za vieše od 470 učenika te škole i područnih škola Ruda i Udovičići.


Osnovna škola Kamešnica djeluje od 1909. godine. Trenutno zapošljava 57 djelatnika, a u školskoj godini 2012./2013., pohađao ju je 471 učenik raspoređen u 25 razrednih odjela, kako u matičnoj školi tako i u područnim školama Ruda i Udovičići. Osnovna škola u Otoku jedna je od prvih Samsung pametnih škola u regiji, opremljena pametnom pločom i računalom te s 25 tableta namijenjenih učenicima petih do osmih razreda. Prvenstveno će se koristiti za kurikulum predmeta matematike i informatike, a potom i za druge predmete.


Samsung želi aktivno sudjelovati u izgradnji budućnosti te je Igor Detoni, voditelj poslovnih odnosa s korporativnim korisnicima tvrtke Samsung Electronics Adriatic naveo kako: „Projektima kao što je Učionica budućnosti, dugoročno žele omogućiti učenicima i nastavnicima iz svih krajeva Hrvatske ravnopravan pristup svim raspoloživim tehnološkim alatima, kako bi  podržali razvoj Hrvatske u društvo znanja i jednakih šansi“.


Za kraj treba naglasiti da Carnet ima prioritet korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u obrazovanju, a Zvonimir Stanić, ravnatelj Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet je naglasio kako: „U sinergiji s nagrađivanim projektom Škole 2.0, CARNet će, kroz projekt Učionice budućnosti, nastaviti raditi na iskoracima kako bi svaki učenik, nastavnik i roditelj imao nesmetan pristup tehnologiji i Internetu koji su danas preduvjet za ono osnovno, a to je pristup znanju“. Slike događanja su u galeriji.


Zanimljivosti

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Zanimljivosti

10 najbržih mobitela u 2016