Novosti
U Gunji predstavljen projekt Učionica budućnosti
Ocijeni novost:

U Gunji predstavljen projekt Učionica budućnosti

Autor: | 16.09.2014 u 12:46

CARNet, Samsung i partneri aktivno sudjelovali u obnovi škole stradale u poplavama; Najnovije informacijske tehnologije podržat će interaktivno učenje i razmjenu znanja za sve učenike škole.


Projektu Učionica budućnosti u Hrvatskoj se, nakon Osnovne škole Kamešnica u Otoku, IX. gimnazije u Zagrebu, Gimnazija Frana Galovića iz Koprivnice i II. osnovne škole u Bjelovaru, pridružuje Osnovna škola Antuna i Stjepana Radića u Gunji.


Ta je škola, nakon iscrpne obnove nakon ovogodišnjih poplava, postala peta po redu škola s otvorenom Učionicom budućnosti, koja omogućava interaktivno učenje uz podršku najnovijih informacijskih tehnologija za njenih 350 učenika, kao i 70 učenika u područnoj školi u Rajevom Selu.


Zajednički projekt CARNeta i tvrtke Samsung Electronics, uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, time se uspješno nastavlja i postavlja temelje za školsku godinu 2014./2015., moglo se čuti tijekom predstavljanja.


Učionica budućnosti u Osnovnoj školi Antuna i Stjepana Radića u Gunji također je opremljena nastavničkim tabletom, 30 učeničkih tablet računala i pametnom pločom, što omogućava interaktivnu razmjenu znanja. Sustav je prvenstveno namijenjen učenicima viših razreda osnovne škole te srednjoškolcima.


Nastavnicima omogućava trenutno dijeljenje pratećih informacija, bilježaka sa predavanja te trenutan uvid u učeničko razumijevanje pojedinog predavanja. Mogu dijeliti sadržaj na interaktivnoj, pametnoj ploči, te uz svega nekoliko „klikova“ poslati na učeničke tablete.


Učenici i nastavnici mogu voditi bilješke s predavanja, podcrtavati ključne informacije ili crtati, kako na tablet računalima tako i na pametnoj ploči. Nastavnici vrlo brzo mogu provjeriti razumiju li učenici predavanje, uz kratke kvizove znanja, ankete i raspravu.


Škola u Gunji je, nakon temeljite građevinske obnove, opremljena i sa 16 projektora, žičanom i bežičnom računalnom mrežom, sustavom za višemedijsko komuniciranje te senzorima za različita mjerenja, kroz donacije domaćih informatičkih tvrtki.


Dodatno, prijavom na javni natječaj za Programe potpora Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, cilj je osigurati obnovljenu opremu za računalnu učionicu i zbornicu, što uključuje i tablete za 50 zaposlenih nastavnika, uz implementaciju sustava e-Dnevnik, što će nesumnjivo pomoći u podizanju kvalitete provedbe nastave na još višu razinu.


Zanimljivosti

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Zanimljivosti

10 najbržih mobitela u 2016