Novosti
Učionica budućnosti otvorena u Osnovnoj školi Popovača Učionica budućnosti otvorena u Osnovnoj školi Popovača Učionica budućnosti otvorena u Osnovnoj školi Popovača Učionica budućnosti otvorena u Osnovnoj školi Popovača
Ocijeni novost:

Učionica budućnosti otvorena u Osnovnoj školi Popovača

Autor: | 01.03.2016 u 10:51

Učionica budućnosti je projekt koji potiče informacijsku tehnologiju tako da učionice budu opremljene za interaktivno učenje i razmjenu znanja.


Učionica budućnosti je nakon Osnovne škole Kamešnica u Otoku, IX. gimnazije u Zagrebu, Gimnazije Frana Galovića iz Koprivnice i II. osnovne škole u Bjelovaru te Osnovne škola Antuna i Stjepana Radića u Gunji došla i do Popovače.


To je šesta škola po redu s otvorenom Učionicom budućnosti koja će omogućiti interaktivno učenje uz podršku najnovijih informacijskih tehnologija. Nastavak je to zajedničkog projekta Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet i tvrtke Samsung Electronics, uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.


Ovu školu pohađa 750 učenika iz 10 naselja u Gradu Popovači. Pored matične škole nastava je organizirana i u pet područnih škola (Voloder, Osekovo, Gornja Jelenska, Potok, Stružec).


Na ovaj način će polaznici škole moći koristiti novija računala te na taj način bolje shvatiti gradivo iz škole. Prilikom otvorenja Učionice budućnosti u Popovači, video-konferencijom su se povezale i Učionice budućnosti u zagrebačkoj IX. gimnaziji i gimnaziji Fran Galović u Koprivnici, koje su već implementirale ova obrazovna rješenja u kurikulum. U budućnosti će se učionice umrežiti.


Slike su u galeriji.


Zanimljivosti

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Zanimljivosti

10 najbržih mobitela u 2016