Novosti
IFA 2016 Samsung predstavio sat Gear S3 s integriranim GPS-om IFA 2016 Samsung predstavio sat Gear S3 s integriranim GPS-om IFA 2016 Samsung predstavio sat Gear S3 s integriranim GPS-om IFA 2016 Samsung predstavio sat Gear S3 s integriranim GPS-om IFA 2016 Samsung predstavio sat Gear S3 s integriranim GPS-om IFA 2016 Samsung predstavio sat Gear S3 s integriranim GPS-om IFA 2016 Samsung predstavio sat Gear S3 s integriranim GPS-om IFA 2016 Samsung predstavio sat Gear S3 s integriranim GPS-om IFA 2016 Samsung predstavio sat Gear S3 s integriranim GPS-om
Ocijeni novost:

IFA 2016 Samsung predstavio sat Gear S3 s integriranim GPS-om

Autor: | 31.08.2016 u 19:00

Samsung je upravo u Berlinu predstavio novi pametni sat Gear S3 s puno novosti.


Glavne novosti na okruglom pametnom satu Samsung Gear S3, koji dolazi u dvije verzije – Frontier i Classic su ugrađeni GPS, altmetar, brzinomjer, na ekranu je moguće imati cijelo vrijeme prikazan sat (Always On, kao na modelima Samsung S7 i Note7). Iz Samsunga obećavaju tri do čak četiri dana autonomije između dva punjenja baterije od 380 mAh. Oba sata podržavaju IP68 standardnu zaštitu od prašine vode tako da se sa satovima možemo svugdje kretati.Glavne karakteristike satova Samsung Gear S3 Frontier i Gear S3 Classic su okrugli Super AMOLED ekran promjera 1,3 inča, ekrani su prekriveni staklom otpornim na ogrebotine (Gorilla Glass SR+). Oba imaju ugrađen dvojezgreni Samsungov čipset Exynos, 768 MB RAM-a, po 4 GB interne memorije.


Nadalje, širina satova je 46 mm, što bi možda čak nekima moglo biti i preširoko, ukoliko imaju sitne ruke. Kompatibilan je s 22-milimetarskim narukvicama za satove tako da su moguće naknadne izmjene, nakon kupnje. Rotirajući mehanizam, kao na modelu Gear S2, omogućuje kretanje po izborniku te prihvaćanje ili odbijanje poziva. Po ekranu s rotirajućim korisničkim iskustvom (koristi se Tizen operativni sustav) se može pisati i crtati.Alti/barometer i Speedometer omogućavaju praćenje nadmorske visine i atmosferskog tlaka te prijeđene udaljenosti i visinu.


OK, pitate se u čemu se satovi razlikuju, osim što imaju drugačiji dizajn? Radi se o povezivosti – Gear S3 Frontier ima ugrađen LTE te Bluetooth i Wi-Fi dok Gear S3 Classic ima samo Bluetooth i Wi-Fi. Pa ako se nađete negdje u divljini i izgubite se, s Frontier satom se možete spasiti, ali uz Classic baš i nećete pa klasični Gear S3 radije koristite u urbanim područjima. Nadalje, Frontier ima mikrofon i zvučnik za telefoniranje direktno preko sata (HD glasovni pozivi preko LTE mreže.Ugrađena LTE tehnologija omogućuje i da se na pametnom satu, dakle direktno bez pametnog telefona kao povezujuće jedinice, može slušati glazba preko servisa Spotify. Sviđa nam se opcija preuzimanja određenih aplikacija direktno na sat, bez potrebe za povezivanjem sata s telefonom. Zgodna novost je i suradnja s BMW-om pa će tako vlasnici ovog sata i novih BMW vozila direktno preko Gear S3 moći otključati svoje vozilo, provjeriti razinu goriva u rezervoru itd.


Prodaja satova neće krenuti baš tako brzo, možemo ih očekivati kasnije tijekom 2016. godine.


Samsung

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Samsung

Nikad bolja i kvalitetnija Galaxy A serija