Novosti
Pametni satovi će prevladati krajem 2014. godine
Ocijeni novost:

Pametni satovi će prevladati krajem 2014. godine

Autor: | 18.07.2013 u 16:19

Tvrtke poput: Apple, Sony, Samsung, Google i Microsoft već ili rade na svojim modelima ili promoviraju priču o pametnim satovima. Pojedinosti?


Prevladati će jer je ideja stara, a još uvijek je pomalo skrivena. Pametni satovi su oni satovi koji na zglobu vaše ruke ne daju samo informacije o vremenu. Ili samo o informaciju gdje je istok, a gdje zapad. To su satovi sa operativnim sustavima i aplikacijama.


Canalys marketinška analiza tržišta govori o tome kako će u 2014. godini biti prodano oko pet milijuna takvih satova, a kasnije na desetine milijuna. Zašto? Zato jer ljudi žele više u manjim gabaritima te više stvari u jednoj.
Zgodan sat, zar ne?


Apple se već počeo dokazivati s modelima kao što je iWatch, a Google je već zapeo za razvoj svojeg prvog pametnog sata koji će biti pogonjen Android operativnim sustavom.


Što se Samsunga i ostalih tiče – zna se da južnokorejska tvrtka svakako želi napraviti ovakav sat kao dio svoje „nosive“ opreme. Sony već ima jedan smartwatch (Sony SmartWatch MN2) koji podržava Bluetooth tehnologiju.
Sony je već u igri ...


Ali analize govore puno više: preduvjet modernih satova neće biti samo obavijest o primljenoj SMS poruci ili pozivu, tehnologija će u tom vremenu dati puno više kao što je npr. mjerenje temperature ili otkucaja srca.


Microsoft pak radi (glasina) na svojem „Surface“ pametnom telefonu koji će na sebi imati prilagođeni Windows 8 operativni sustav. Čak i misle ugraditi sustav za komunikaciju što znači da vam neće biti potreban niti mobitel.


Stilovi će biti isto veliko pitanje, ali najvjerojatnije će prvi val ovakvih uređaja sadržavati modernu notu bez prevelikih „izleta“ u staru školu izrade satova. U svakom slučaju – vidjeti ćemo.


gadgeti

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

gadgeti

Bežični zvučnik meanIT Mini HiFi B2