Novosti
TEST Jedan dan s pametnom fitness narukvicom meanIT 24FIT TEST Jedan dan s pametnom fitness narukvicom meanIT 24FIT TEST Jedan dan s pametnom fitness narukvicom meanIT 24FIT TEST Jedan dan s pametnom fitness narukvicom meanIT 24FIT TEST Jedan dan s pametnom fitness narukvicom meanIT 24FIT TEST Jedan dan s pametnom fitness narukvicom meanIT 24FIT TEST Jedan dan s pametnom fitness narukvicom meanIT 24FIT TEST Jedan dan s pametnom fitness narukvicom meanIT 24FIT TEST Jedan dan s pametnom fitness narukvicom meanIT 24FIT TEST Jedan dan s pametnom fitness narukvicom meanIT 24FIT TEST Jedan dan s pametnom fitness narukvicom meanIT 24FIT TEST Jedan dan s pametnom fitness narukvicom meanIT 24FIT TEST Jedan dan s pametnom fitness narukvicom meanIT 24FIT TEST Jedan dan s pametnom fitness narukvicom meanIT 24FIT TEST Jedan dan s pametnom fitness narukvicom meanIT 24FIT TEST Jedan dan s pametnom fitness narukvicom meanIT 24FIT
Ocijeni novost:

TEST Jedan dan s pametnom fitness narukvicom meanIT 24FIT

Autor: | 05.06.2015 u 11:43

Donosimo vam test pametne fitness narukvice meanIT 24FIT. Koristili smo ju od 0 do 24 sata, bez prestanka.


Pametne narukvice postaju najzanimljiviji novi gadget, čak popularniji od pametnih satova koji su ipak daleko skuplji nego narukvice, treba ih puniti svaki dan. I dok se pametni satovi najčešće mogu vidjeti na rukama šminkera i geekova, pametne narukvice će se najčešće naći na rukama sportaša i onih koji brinu o svojem zdravlju pokušavajući sebe natjerati na fizičke aktivnosti. Na test smo uzeli fitness narukvicu iz domaćeg meanITa, a masa narukvice je neprimjetnih 19 grama.Test smo započeli punjenjem narukvice i instaliranjem aplikacije KeeFit2 s Android marketa na pametnom telefonu koji mora biti Android verzije 4.3 ili više, dok za iOS operativni sustav mora biti minimalno 7.0. Još jedan preduvjet mora biti ispunjen za korištenje aplikacije - Bluetooth mora biti u verziji 4.0 ili više. Ipak, narukvica može funkcionirati potpuno samostalno, bez aplikacije, ali punu funkcionalnost ipak postiže sinkroniziranjem podataka s pametnim telefonom. Zatim se u aplikaciji unesu podaci o nama: spol, visina, masa i godine. Moguće je postaviti određeni dnevni cilj - koliko se koraka tijekom dana planira napraviti tako da se taj plan povremeno može i mijenjati, ovisno o vašoj kondiciji i aktivnostima.


Narukvica je ugodna za nošenje, lagana je i nije nas ometala niti na poslu, niti dok smo upravljali automobilom, a niti dok smo spavali. Modernog je dizajna, crna boja kućišta izgleda vrlo elegantno, a na sebi ima samo jednu tipku s kojom se obavlja uparivanje s pametnim telefonom, pregled informacija i prelazak u način spavanja.LED ekran čitljiv i pri jakom suncu prikazuje četiri vrste informacija koje se bilježe putem senzora ugrađenih u samu pametnu narukvicu - koliko smo napravili koraka, udaljenost koju smo prehodali, saznali smo i koliko smo kalorija potrošili tijekom tog dana te koliko smo dnevnog plana ostvarili. Dakle, sve bitne informacije su dostupne.


Jedan dan s pametnom narukvicom meanIT 24FIT


Već u prijepodnevnim satima napravili smo 452 koraka, prepješačili smo 280 metara (ne računajući vožnju automobilom, jer takve podatke narukvica ne prati niti može pratiti), potrošili smo 40 kalorija. S obzirom da je naš posao uglavnom sjedeći, nove aktivnosti su se događale sporadično kretanjem na sastanke i pauzu jer tijekom pisanja na računalu narukvica neće registrirati nikakvu aktivnost. U popodnevnim satima dostižemo 2145 koraka, prepješačili smo 1423 metra i potrošili 260 kalorija. Večernji sati su aktivniji, više se krećemo i naša narukvica nas poput vjernog psa i dalje prati - napravili smo 10.556 koraka, prešli smo 8,16 kilometara i potrošili 443 kalorije.Sve smo to pratili na samoj narukvici, a sinkroniziranjem podataka s pametnim telefonom (dovoljno je na narukvici samo jednom dotaknuti gumb, a zatim na telefonu stisnuti tipku za sinkronizaciju) iste smo informacije imali i na ekranu telefona. S tim da se na telefonu mogu pogledati dijagrami na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj i godišnjoj bazi. Zgodna fora je upozorenje telefona da smo neaktivni, ukoliko barem 60 minuta nismo napravili niti jedan korak. Odlično za ljude koji velik broj sati sjede tako da nas je ovo upozorenje ipak natjeralo da malo protegnemo noge. Plus u aplikaciji je, osim alarma koji će izazvati vibriranje narukvice i tako nas upozoriti na određeni događaj tijekom dana ili pak na jutarnje ustajanje i to što se vrijeme podsjetnika može predefinirati po danima i satima tijekom dana, kako nas se noću ne bi upozoravalo da je vrijeme za šetnju :)


Spavanje s narukvicom


Nakon što smo napravili silne korake tijekom dana, došlo je vrijeme za spavanje. Narukvica ne pokazuje nikakve znakove posustajanja što se tiče trajanja baterije (u praksi, baterija se treba puniti svakih 10-15 dana) tako da ovo nije još jedan gadget koji moramo svaki dan puniti. Noć protječe mirno, narukvica nam nimalo ne smeta, čak ju uopće niti ne primjećujemo na ruci jer smo se već naviknuli na nju. Kako bi aplikacija znala da spavate, tipku na narukvici je prije spavanja potrebno dva puta dotaknuti kako bi prešla u mod koji prati naše spavanje. Ne znamo jesmo li tijekom spavanja hrkali, to aplikacija ne prati, ali smo ujutro na ekranu telefona imali ispisanu informaciju kako smo i koliko smo dugo spavali. Detaljniji uvid u aplikaciji pruža nam zanimljive informacije o vremenu kada smo zaspali, kada smo noću ustajali, jesmo li se tijekom spavanja okretali te jesmo li imali dubok ili san. Nakon više dana zanimljivo je pratiti kako spavamo te kakva je kvaliteta našeg sna.Pametnu fitness narukvicu nastavili smo koristiti i sljedećih dana, a za ovaj gadget potrebno je izdvojiti vrlo prihvatljivih 249 kuna. Više informacija na www.meanit.hr ili u Intelkomu.


Narukvica nas upravo upozorava da je vrijeme za šetnju pa tipkovnicu računala upravo ostavljamo izvan našeg vidokruga...gadgeti

Komentari

mare

23. rujna 2016 - 09:21 Prijavi neprimjeren komentar

Imam narukvicu, ali mi se poremetio pokazivač vremena(ura), pa ne znam kako upisati točno vrijeme i datum. Inače narukvica je odlična, pozdrav

zeljo

03. kolovoza 2015 - 21:30 Prijavi neprimjeren komentar

Citajuci ove gore redove , pomislio sam to je skupo i nepotrebno ali sam se prevario . Prihvatljiva je cijena i dobra Stvar Vrijedi je imat u svome posjedu .

Ivan

03. srpnja 2015 - 11:01 Prijavi neprimjeren komentar

Super gadget i drago mi je sto je Hrv. proizvod.
Jedna stvar koja je meni jako bitna a nista ju spomenuli to je; jeli narukvica otporna na vodu / znoj?
Jel se moze trcati s narukvicom ili baviti s nekim sportom.
Steta sto niste to testirali.
No PUNO Hvala na recenziji!

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

gadgeti

Bežični zvučnik meanIT Mini HiFi B2