Novosti
Tržište pametnih satova raste 60%
Ocijeni novost:

Tržište pametnih satova raste 60%

Autor: | 17.11.2016 u 13:28

U trećem tromjesečju 2016. je u cijelom svijetu isporučeno 6,1 milijuna pametnih satova, što je godišnje povećanje za 60%.


Lideri u segmentu pametnih satova su Apple i Samsung, ističu u Canalysu - Apple je isporučio 2,8 milijuna pametnih satova te drži dominantan udio na tržištu od 45,6%, a radi se o modelima prve i druge generacije Apple Watcha.


Drugo mjesto s udjelom 18,3% drži Samsung (prodali su 1,1 milijuna pametnih satova, uz dobar prijem modela Gear Fit2 od strane korisnika), slijedi FitBit sa 17,2% (1 milijun satova). Daleko manje udjele imaju Garmin (3,2%), Pebble (2,2%) dok svi ostali proizvođači pametnih satova imaju udio od 13,5%.


Apple bi trebao poboljšati prodaju na glavnim tržištima izvan SAD-a, kao što je kinesko jer Canalys procjenjuje kako je kinesko tržište pametnih satova poraslo za 42 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Analitičar Jason Low smatra kako su odgode OS-a Android Wear 2.0 i Samsungovog Gear S3 sata utjecale na niži rast prodaje pametnih satova od očekivanog.


Što se tiče drugih proizvođača satova kao što su Huawei, Lenovo i LG, njihov udio je pao jer nisu ponudu osvježili novim proizvodima. Očekuje se pametni sat Amazfit (Xiaomijevog partnera Huami) čija će cijena biti oko 120 američkih dolara.


gadgeti

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

gadgeti

Bežični zvučnik meanIT Mini HiFi B2