Novosti
Google Android 4.3 Jelly Bean - novi trikovi starog lisca
Ocijeni novost:

Google Android 4.3 Jelly Bean - novi trikovi starog lisca

Autor: | 24.07.2013 u 10:57

Drugačiji sustav notifikacija, kozmetičke dorade i podrška za nove modele. Da li su to jedine stvari koje donosi 4.3 Jelly Bean?


Android 4.3 Jelly Bean je svakako već „stari igrač“ u mobilnoj industriji, a uskoro ćemo i vidjeti potpunu implementaciju ovog sustava na nove modele, ali i neke stare.


Modeli poput: Nexus 4, ali i Nexus 7 te Nexus 10 će sasvim sigurno dobiti ovu nadogradnju, ali i Galaxy Nexus. Osim toga neki izvori spominju da će se naći i na Motorola Moto X uređaju što bi billo malo čudno, ali opet ne toliko iznenađujuće.


Što je s novitetima? Pa, ne očekujte totalno novi operativni sustav – više se radi o dodacima, ugođenim postavkama te rješavanju problema vezanih uz bugove.
Svi su spremni za novi Android ...


Jedna od novosti je i „Bluetooth 4 low-energy support“ tj. podrška za tehnologiju koja nam omogućava korištenje Bluetootha, a da pritom što manje opterećujemo bateriju našeg mobilnog uređaja.


Aplikacija koja kontrolira mogućnosti kamere je dobila par dorada, više kozmetičkog tipa, a Dialer bi sada trebao davati sugestije o pozivima koristeći prve brojke koje počnete unositi u Dialer, a tu je i mogućnost pauziranja dok zovete neki broj.


Scanning always available“ je opcija zadužena za Wi-Fi te omogućuje dobivanje lokacije podataka kroz Wi-Fi iako je Wi-Fi isključen te ga se trenutno u tom trenutku ne koristi.


Tu je i poboljšanje OpenGL 3.0 standarda za 3D rendering mogućnosti, a ne moramo posebno naglašavati promijene u notifikacijama – one će biti kozmetičkog tipa te dobivaju „history“ izbornik koji sadrži log svih notifikacija te aplikacija koje brinu o notifikacijama.


Osim toga svakako treba napomenuti blagu optimizaciju te rješavanje nekih bugova kao što je standard te slučaj u gotovo svakoj novoj inačici. Ali ako pogledamo ovu sliku – ovo će svakako biti jedan zanimljiv pomak Androida koji ćemo još dodatno provjeriti.


Google

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Google

Ovo su najviše preuzimane aplikacije za Android u 2016