Novosti
Ice Cream Sandwich – ozbiljan propust
Ocijeni novost:

Ice Cream Sandwich – ozbiljan propust

Autor: | 14.11.2011 u 7:37

Android 4.0 je već počeo pomalo paliti i žariti mobilnom scenom, ali ne i bez nuspojava – naime lako je prevariti ICS kameru za otključavanje uređaja.


Još od vremena kada smo uživo popratili predstavljanje Ice Cream Sandwich Androida 4.0 – bilo je problema sa prepoznavanjem lica preko kamere. Prezentatori su se izvukli na „previše šminke“ (argument zašto im uređaj ne može prepoznati lice), a mi smo samo čekali.


Naime, očito je kako možete uslikati čovjeka koji ima ovakav mobitel (ICS kompatibilan) te iskoristiti njegovu sliku da bi mu „provalili“ u mobitel. Ovo je relativno ozbiljan propust koji kompromitira sigurnost Googleovog operativnog sustava.
Evo kako iskoristiti propust na ICS-u


Nadalje – očito je da ova funkcija nikako da riješi svoj „beta“ status, vidno je kako ne radi kako treba i da se na njoj generalno treba još dosta poraditi. Kao što možete vidjeti na gornjem video sadržaju – nije potrebno napraviti ništa kompleksno – samo uslikajte prijatelja i otključajte mu mobitel.


U svakom slučaju nadamo se da će Google propust ispraviti, a uređaji koji megalomanski koriste Android 4.0 Ice Cream Sandwich poput Galaxy Nexusa i Notea trenutno nisu spremni za ovakve eskapade.


Google

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Google

Ovo su najviše preuzimane aplikacije za Android u 2016