Novosti
iOS napreduje, ali je Android još uvijek u vodstvu iOS napreduje, ali je Android još uvijek u vodstvu iOS napreduje, ali je Android još uvijek u vodstvu iOS napreduje, ali je Android još uvijek u vodstvu
Ocijeni novost:

iOS napreduje, ali je Android još uvijek u vodstvu

Autor: | 19.01.2012 u 9:04

Analitička predviđanja i rezultati smartphone tržišta u SAD-u za četvrti kvartal 2011. godine izgledaju solidno za Apple, ali još bolje za Google.


iPhone 4S je pomogao popularizirati iOS. Ali ipak Android je još uvijek prvi i čvrsto drži tu poziciju. Ove dvije platforme su se ipak ponešto približile dok je Windows Phone ostao na trećem mjestu bez nekakve realne prijetnje Androidu.

Android je tako bio 51,7 posto svih kupljenih smartphone uređaja u četvrtom kvartalu 2011. godine, a zatim je pao na 48,7 posto te na kraju na 46,9 posto zbog odlične prodaje iPhone-a. Appleova platforma je bila na 44,5 posto te je tako skoro pa udvostručila rezultat od 25,1 posto od prije par mjeseci.

Symbian je ostao više manje nepromijenjenog statusa no njegove brojke su se općenito kroz godinu vrtile između iOS-a i Androida. Rezultati istraživanja su u Mobilovoj galeriji.

iOS je tako zauzeo 37 posto na kraju četvrtog kvartala, a RIM je padao i padao sve do šest posto. Na kraju su se malo podigli na 7,7 posto, ali tamo su ostali i tako stagniraju. Windows Phone je zabilježen na 1,4 posto smartphone uređaja dok su trajali blagdani.

Isto tako je zabilježen je rezultat koji ukazuje kako sve više korisnika iz SAD-a prelazi na smartphone uređaje. Iako tek 46 posto korisnika sad ima neki smartphone uređaj, u četvrtom kvartalu 2011. godine je takav uređaj kupilo gotovo 60 posto korisnika.


Google

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Google

Ovo su najviše preuzimane aplikacije za Android u 2016