Novosti
Osvanuo je novi Google Play - Android Market je stvar prošlosti Osvanuo je novi Google Play - Android Market je stvar prošlosti Osvanuo je novi Google Play - Android Market je stvar prošlosti Osvanuo je novi Google Play - Android Market je stvar prošlosti Osvanuo je novi Google Play - Android Market je stvar prošlosti Osvanuo je novi Google Play - Android Market je stvar prošlosti
Ocijeni novost:

Osvanuo je novi Google Play - Android Market je stvar prošlosti

Autor: | 09.03.2012 u 10:33

Rebrandingom postojećih Google usluga Android Market i Google Music netko je morao popuniti prazno mjesto. Tu zadaću obavlja Google Play.


Tijekom ožujka 2012. Godine došlo je do promjena unutar Googleovih usluga koje su već doslovno "srasle kao meso s noktom" s korisnicima. Sada svjedočimo servisu koji se nemaštovito zove Google Play.Ovako danas izgleda Google Play


Radi se o aplikaciji koja radi i djeluje kao servis te vam omogućuje kupovinu glazbe, filmova, knjiga i Android aplikacija (tu je i cloud media player). Naravno – svemu se pristupa preko Interneta (Internet preglednik, Android aplikacija ili Google TV) te su dostupne na većini Android uređaja.
Nova usluga ili samo promijena imena?


Prvo ćemo se pozabaviti igrama i aplikacijama. Dakle besplatne aplikacije si dostupne diljem svijeta dok su one koje se plaćaju samo dostupne u nekim dijelovima svijeta (prije nekoliko mjeseci i Hrvatska je ušla u "bubanj" za plaćene Android aplikacije).


Sve je ostalo isto – instalirate ih putem Google Play web stranice, a prema Googleu ima ih više od 450.000! Prisutni su novi filteri za prilagodljivost koji eliminiraju uređaje koji nisu kompatibilni sa igrom ili aplikacijom, državom u kojoj ste trenutno i ostalim detaljima.


Povrat novaca se još uvijek može dobiti u roku 15 minuta, a nakon toga – piši kući propalo (ergo, ne možete dobiti novac natrag). Programeri iz 29 država trenutno mogu distribuirati aplikacije na Google Playu.Opisi aplikacija se nisu previše mijenjali


Ukoliko ste jedna od takvih – dobivate 70 posto zarade, a ostalih 30 posto se dijeli između Googlea i usluga koje posreduju pri transakciji (npr. PayPal). Naplata se izvršava putem Google Checkout sistema ili u nekim državama putem Google AdSense korisničkog računa.


Filmovi – gotovo pola zemaljske kugle uživa u ovom zabavnom sadržaju. Prema Googleu na Playu ima više od tisuću filmova, neki su u HD, a neki ne. Sve od komedije preko drame, akcije i animacije pa do zanimljivih dokumentaraca. Možete ih posuditi i odmah gledati putem Google Play servisa ili Google Play Movies aplikacije.
Pregledavanje filmskog sadržaja na Google Playu


Naravno omogućeno je i gledanje u offline modu, ali trenutno sve ovo važi za SAD, Kanadu, Ujedinjenog Kraljevstvo i Japan. Glazba? To je već malo drugačije.Igre su ostale više-manje iste


Već tijekom 2011. godine Google je predstavio Google Music trgovinu koja je integrirana s Google+ društvenom mrežom. Partneri su im bili Universal Music Group, EMI i Sony Music Entertainment. Na njihovu žalost ovaj projekt baš i nije uspio pa ga se pokušava ponovo pokrenuti kroz Google Play.


Prema Googleu ima "na stotine" besplatnih pjesama na Google Playu i "milijuni" onih koje možete kupiti. U našem slučaju – ovih "stotinu" baš i nije nešto, većinom su to neki pjesmuljci autora koji su nepoznati i loši (čast izuzetcima).Veterani će prepoznati lagani redizajn kategorizacije


Kao korisnik možete prenijeti oko 20,000 pjesama besplatno na Google Play, a ako ih naplaćujete onda moraju biti određene cijene: 1,29 dolara, 0,99 dolara ili 0,69 dolara. Prosudite sami koliko je vaša "stvar" dobra.


Glazba se može slušati izravno iz Google Play stranice ili putem Android uređaja (offline), kao što vidimo tu je i poboljšana playlista, npr. glazba koju prenesete s iTunesa zadržava svoju playlistu.Izbor urednika ...


Knjiga ima "oko 3 milijuna", a "tisuće" su besplatne. Iskreno – nismo impresionirani i nudi se sve kao i kod glazbe samo što je ova usluga rezervirana za Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanadu i Australiju.


Za kraj napominjemo da je maksimalna veličina APK datoteke sada povećana, a moguće je i odjednom prenijeti oko 2GB sadržaja u isto vrijeme. Sve u svemu hvalevrijedni pomaci, no ništa posebno. Važno je da Mark... Google Play postoji!


Google

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Google

Ovo su najviše preuzimane aplikacije za Android u 2016