Novosti
CES 2016 - pametni dronovi, virtualna realnost, a ima i mobitela
Ocijeni novost:

CES 2016 - pametni dronovi, virtualna realnost, a ima i mobitela

Autor: | 02.01.2016 u 21:06

Las Vegas, CES i puno elektronike. Ma i svega ostaloga. CES postaje jedna velika slika i prilika noviteta svih vrsta, provjerite.


CES 2016. počinje u ponedjeljak, 4. siječnja 2016. godine. I izgleda da će biti veoma raznolik. Za početak treba napomenuti da nas očekuje navala pametnih satova.


Izgleda da će isti biti sve više personalizirani, pa ćete tako moći izabrati iz velike palete pametnih satova za fitness, za poslovnjake ili "obične" korisnike. Izgleda da postaju pravi uređaji sa sebi svojstvenom nišom.


Priča se najviše o poboljšanim senzorima te modernijem dizajnu, ali i o aplikacijama koje će doći uz satove koji imaju "mozak".

Virtualna realnost je sva u znaku Oculusa koji će uskoro na tržite. VR svijet cijelo vrijeme priča o takvim uređajima koje ćemo imati prilike (vrlo vjerojatno) vidjeti na CES-u 2016.


Najviše se njemu nadaju gameri, ali i drugi koji žele iskusiti kvalitetnu virtualnu realnost. Očekujemo i kamere koje snimaju kut od 360 stupnjeva te nove alatke za programere koji će raditi na virtualnoj realnosti.


Dronovi također postaju inteligentniji. Na CES-u će biti poseban dio baš za njih, očekuje se nekakav kreativniji "upgrade" no na žalost nemamo nikakva imena koja bi mogli sada prezentirati. U svakom slučaju – dronovi su in.


Od mobitela očekuje se mnogo. Priča se čak i o Galaxy S7 modelu iz Samsunga, a LG, HTC i Motorola se također pripremaju za svoje nove prezentacije.

Apple Watch i iPhone 6c vjerojatno neće biti dio CES-a 2016, ali zato hoće Lumia 950 koja će opet biti pokazana, no Microsoft osim toga neće drugo pokazivati. Ipak, Acer hoće -  Liquid Jade Primo, novi uređaj koji ne koristi Windows 10.


Huawei i ZTE su imali problema s penetracijom na tržište SAD-a pa će probati nešto pokazati na CES-u da zaintrigiraju ekipu. Priča se o Axon pametnom telefonu te novoj generaciji pametnih projektora.


Sony bi trebao pojačati Z5 obitelj, ali još uvijek se ništa ne zna. Nažalost. Treba pak naglasiti da bi Mediatek mogao prikazati nove čipove za novu generaciju mobitela. Očekuju se novi mobiteli iz Alcatela, ali također skrivaju svoje  točne namjere.


Očekujemo mi i nove tehnologije koje će se implementirati u automobile, laptope te digitalne fotoaparate. Izgleda da ćemo imati prilike svjedočiti i digitalnim pojasima raznih načina implementacije i iskoristivosti.


U svakom slučaju, naravno da ćemo donositi sve najnovije vijesti – na Mobil.hr portalu!


Info

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Info

Croadria predstavila odličan affiliate program