Novosti
Nanobit ostvario 50 milijuna downloada igara
Ocijeni novost:

Nanobit ostvario 50 milijuna downloada igara

Autor: | 08.12.2016 u 15:50

Hrvatska tvrtka Nanobit je u 2016. uz rekordan broj downloada mobilnih igara zaposlila i 100-tog djelatnika.


Jedan od najuspješnijih startupa i izvoznika u Hrvatskoj developer mobilnih igara Nanobit osnovan je 2008. godine i imao je u to vrijeme samo dva zaposlenika, a tvrtka je objavila čak 75 naslova igara te u tri ureda - u Zagrebu, Budimpešti i Bukureštu zaposlila ukupno 100 djelatnika.


Četiri Nanobitova najpopularnija naslova danas prati više od pola milijuna korisnika Facebooka, u srpnju ove godine je dosegnuta brojka od 50 milijuna preuzimanja i instaliranja mobilnih igara dok su najveća tržište za plasman video igara s engleskog govornog područja, uz sve brži rast azijskog tržišta.


Najpopularniji naslovi Hollywood Story, Superstar Life, Chef town i Fashion City 2 su nerijetko istaknuti kao preporučene aplikacije Google Playa i Apple Storea, a uskoro će tvrtka predstaviti i dva nova naslova.Ova godina je obilježena velikim promjenama – kako u našoj tvrtki tako i na globalnom tržištu mobilnih igara. Nanobit je otvorio novi ured u Rumunjskoj, u Zagrebu smo se preselili u dvostruko veće urede i dodatno smo proširili kadar u Budimpešti. Uz sve to prihodi su nam rasli 20-ak posto u odnosu na godinu ranije. S obzirom da ove godine nismo izdavali nove proizvode već ih očekujemo plasirati početkom iduće, priliku za snažniji rast vidim upravo u 2017. godini”, rekao je Alan Sumina, suosnivač Nanobita.


Nanobit je nositelj nagrada Zlatni ključ koju dodjeljuje HIZ (Udruga Hrvatski izvoznici) za najboljeg malog izvoznika, Zlatna bilanca, Deloitte za najbrže rastuće Srednje Europe, Prijatelj studenata te prvu hrvatsku EY nagradu za poduzetnika godine. Sve veći interes za njim pokazuju europski i američki mediji jer dolazi iz male zemlje.


“S obzirom na konkurentnost tržišta, uglavnom američkog, kvaliteta naših igara mora biti na zavidnoj razini. To postižemo ulaganjem u zaposlenike, njihovu edukaciju unutar tvrtke te stjecanjem znanja na najznačajnijim svjetskim gaming, art i inženjerskim konferencijama. Posebnu pozornost posvećujemo radnoj atmosferi koja je ključna u podizanju kreativnog duha zaposlenika", istaknuo je Zoran Vučinić, suosnivač Nanobita.


Nanobit navodi kako je današnja situacija u Hrvatskoj takva da ideja, hrabrosti i inovativnosti ne nedostaje, ali je veliko pomanjkanje obrazovanog IT kadra koji mahom odlazi iz Hrvatske. S problemom zapošljavanja je suočen i Nanobit, tim više što rijetko koji potencijalni zaposlenik ima iskustva u gaming industriji. Također, manjak je školovanih crtača i ilustratora koji su Nanobitu neophodni u produkciji video igara. Trenutno zaposleni umjetnici u Nanobitu čine polovicu djelatnika. Zanimljivo je i istaknuti da nešto više od trećine zaposlenika čine žene, što je još uvijek, nažalost, rijetkost u IT industriji.


Ako vas zanima više o zapošljavanju u Nanobitu, provjerite slobodna radna mjesta ili im pošaljite otvorenu molbu.Info

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Info

Croadria predstavila odličan affiliate program