Novosti
Otvorena prva Učionica budućnosti kao škola u bolnici Otvorena prva Učionica budućnosti kao škola u bolnici Otvorena prva Učionica budućnosti kao škola u bolnici Otvorena prva Učionica budućnosti kao škola u bolnici
Ocijeni novost:

Otvorena prva Učionica budućnosti kao škola u bolnici

Autor: | 06.12.2016 u 16:47

U Zagrebu su danas otvorene dvije učionice u sklopu projekta Učionica budućnosti.


Učionice budućnosti već se nalaze u mnogim hrvatskim osnovnim školama i gimnazijama, a projektu se pridružila i prva škola u bolnici - u sklopu Klinike za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16 i na Zavodu za hematologiju i onkologiju „Dr. Mladen Ćepulić“, Ilica 197 otvorene su učionice. Projekt su zajednički realizirale Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet i tvrtka Samsung Electronics, uz tehničku podršku tvrtke Storm Computers.


Projekt omogućava interaktivno učenje uz podršku informacijskih tehnologija, za učenike koji su dugotrajno hospitalizirani, kako na odjelu pedijatrije Klinike, tako i na odjelu pedijatrijske onkologije, Zavoda za hematologiju i onkologiju „Dr. Mladen Ćepulić“.Samsung je donirao 22 tableta Galaxy Tab A T580, dva računala kojima će se koristiti nastavnici, dvije 65-inčne interaktivne ploče, mrežnu opremu i instalaciju.


Uz pomoć donirane opreme učenici koji su hospitalizirani moći će pratiti školsku nastavu koja se odvija u njihovom razredu, bez gubitka praćenja školskog gradiva pa više mnogi od njih neće izgubiti školsku godinu zbog bolesti i liječenja dok su u bolnici. Djeca su izjavila kako se rado priključuju školi u bolnici jer dok uče ne osjećaju se jako bolesnima.Projekt će omogućiti interaktivno učenje uz podršku najnovijih informacijskih tehnologija za sve učenike koji su dugotrajno hospitalizirani, kako na odjelu pedijatrije Klinike, tako i na odjelu pedijatrijske onkologije. Nastavu s učenicima, dok su na liječenju, izvode učitelji Osnovne škole Izidora Kršnjavog u Zagrebu, a oko 1500 učenika godišnje pohađa Školu u Klinici za dječje bolesti Zagreb.


Ovisno o zdravstvenom i psihofizičkom stanju svakog pojedinog učenika (individualizirani rad), nastava se izvodi u skupinama u učionici i individualno – u bolesničkim sobama za učenike koji moraju ležati u krevetu, uz primjenu suvremenih nastavnih metoda, sredstava i pomagala.Škola u bolnici prva je od 12 škola u bolnici u Republici Hrvatskoj koja je uvela e-dnevnik za bolničke razredne odjele te se tako postigla puno brža i bolja suradnja s matičnim školama. Kao pomoć u nastavi, koristit će tablet računala, a zahvaljujući video-vezi moći će pratiti nastavu na daljinu, povezivanjem sa svojim matičnim školama diljem Hrvatske.


- Izuzetno me raduje što, u suradnji s CARNetom i Stormom, danas otvaramo ovu prvu Učionicu budućnosti u sklopu škole u bolnici. Naša želja je pomoći djeci diljem svijeta, kroz stvaranje pozitivnih promjena i svakodnevice pune mogućnosti. Tijekom proteklih godina, točnije, od rujna 2013. kada je prva Učionica budućnosti otvorena u Osnovnoj školi Kamešnica, do danas su Samsung rješenja u obrazovanju koristile tisuće učenika diljem Hrvatske. Siguran sam da će učenici škole u bolnici sa zanimanjem i veseljem moći pratiti nastavu i nastaviti s istim žarom svoj put cjeloživotnog obrazovanja, i nakon izlječenja i povratka u svoje matične škole. – dodao je Milan Vujović, direktor marketinga regionalnog predstavništva tvrtke Samsung Electronics.U sklopu projekta, dodatnu pomoć u radu Klinici za dječje bolesti Zagreb pružila je i tvrtka Storm Computers, donacijom HDTV monitora, pisača, desktop i „All-in-One“ računala.Info

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Info

Croadria predstavila odličan affiliate program