Novosti
LG G2 - prvi dojmovi (ekskluzivno iz New Yorka) LG G2 - prvi dojmovi (ekskluzivno iz New Yorka) LG G2 - prvi dojmovi (ekskluzivno iz New Yorka) LG G2 - prvi dojmovi (ekskluzivno iz New Yorka) LG G2 - prvi dojmovi (ekskluzivno iz New Yorka) LG G2 - prvi dojmovi (ekskluzivno iz New Yorka) LG G2 - prvi dojmovi (ekskluzivno iz New Yorka) LG G2 - prvi dojmovi (ekskluzivno iz New Yorka) LG G2 - prvi dojmovi (ekskluzivno iz New Yorka) LG G2 - prvi dojmovi (ekskluzivno iz New Yorka)
Ocijeni novost:

LG G2 - prvi dojmovi (ekskluzivno iz New Yorka)

Autor: | 07.08.2013 u 19:52

LG je u New Yorku predstavio G2, imamo i prve dojmove, nalazimo se u New Yorku.


Kao što smo i najavili, samo je Mobil.hr iz Hrvatske prisutan na predstavljanju pametnog telefona ili bolje rečeno phableta G2, s dijagonalom od 5,2 inča i full HD IPS ekranom.

Novi flagship sa Snapdragon 800 chipsetom radi na taktu od 2,26 GHz i prvi dojam je kako ovaj 4-jezgreni procesom posao jako brzo obavlja. Pokrenuli smo desetak raznih aplikacija, mobitel ih sve jako brzo vrti, nema zapinjanja niti usporavanja. Zgodno je što se pokretom triju prsta po ekranu, s lijeve strane ruba ekrana, može ući u multitasking triju funkcija koje smo odabrali.

Svakako, najsjajnija zvijezda je smještaj fizičkih tipki na stražnjoj strani, ispod kamere. Tu se nalaze tipke za paljenje uređaja te za kontrolu glasnoće. Odlično i vrlo ergonomsko mjesto za ove tipke. Tipke se u biti nalaze na prirodnom mjestu na kojem inače pridržavamo telefon. Dok je telefon zaključan, pritiskom na gornju ili donju tipku pokrenut će se Quickmemo ili pak kamera.


Sumnjali smo na osnovu prvih slika koje su se pojavile prije mjesec dana da je položaj tipki nezgodan i da će leća kamere biti stalno dodirivana, međutim u praksi uopće nismo dotaknuli kameru, a tu je i linija razgraničenja koja dijeli kameru od tipki.

LG je na modelu G2 u postavke smjestio vrlo bitnu opciju mijenjanja položaja tipki smještenih na dnu ekrana (ne nalaze se ispod ekrana nego baš na ekranu, kao kod modela LG Nexus 4). Vrlo bitna funkcionalnost jer ovisno jeste li ljevak ili dešnjak možete imati željeni položaj tipki (npr. tipka Back može biti lijevo ili pak desno).

Kvaliteta izrade je jako dobra, a iako se radi o plastici odaje dojam kvalitete i dugotrajnosti. Finiš plastike je glatki piano koji će privlačiti otiske prstiju, očekivano.

Isprobali smo korištenje mobitela sa samo jednom rukom, drugom smo mahali hostesama prisutnim na predstavljanju. Sve je izvedivo korištenjem samo jedne ruke, za gotovo ništa nismo trebali drugu ruku, a tome pridonosi i velika iskoristivost prednje površine - LG je uspio iskoristiti čak 75,9% površine. Još je u nečemu iskorištena površina - kod baterije. Unutar unibody kućišta smještena je baterija kapaciteta od čak 3000 mAh. Zasigurno možemo očekivati i više od 2 dana autonomije baterije u praksi.

Kamera je 13-megapikselna, radi odlične slike, a ovo je mobitel koji ima optički stablizator slike. Doslovce, ovo je pravi mali DSLR (LG ga naziva DSLR like).

Zgodno je što se neke od funkcionalnosti mogu koristiti i bez dodirivanja uređaja. Recimo, moguće je javiti se samo stavljanjem uređaja na uho. Ekran se može otključati i sa dodirivanjem stakla.

To su naši prvi dojmovi, a uskoro ćemo objaviti i opširan test uređaja na Mobil.hr.

Iz New York Cityja: Krunoslav Ćosić


Lg

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Lg

10 godina LG-ja u Hrvatskoj