Novosti
Nokia Lumia 1020 - tri boje, jedan model
Ocijeni novost:

Nokia Lumia 1020 - tri boje, jedan model

Autor: | 09.07.2013 u 20:34

Windows 8 flagship iz tvrke Nokia je na rubu predstavljanja još jedne od svijetlih točaka u Lumia obitelji uređaja. Pogledajte o čemu se radi.


Nokia Lumia 1020 je novi pripadnik obitelji Lumia iz tvrtke Nokia. Poseban je kao i sama Lumia obitelj, ali najviše se naglašava raznolikost boja: žuta, crna ili bijela. Izgledaju kao tipični Lumia uređaji. Dakle, moderni i veoma dobro dizajnirani, oku ugodni – reklo bi se.


Posebnost jedna ipak postoji. Radi se o kameri od 41 megapiksela no „caka“ je u tome da kamera „hvata“ u isto vrijeme dvije slike – 32 megapikselnu i 5 megapikselnu omjera 16:9.  Slike „težine“ 38 megapiksela omjera 4:3.
Izgleda sve to lijepo i zgodno ...


Stabilizacija slike je isto dio ovog uređaja (OIS), kao i F2.2 aparatura, a moramo naglasiti da smo već odavno vidjeli slične fine trikove tvrtke iz Finske (Nokia 808 PureView)


Lumia 1020 je opremljena s 2 GB RAM memorije te s procesorom koji radi na radnom taktu 1,5 GHz (dvojezgrenog tipa, naravno). Zaslon je poprilično velik – 4,5 inča te stvara sliku od 1280 x 720 točaka.


Kada je u pitanju NFC i FM radio komponenta – ovaj mobitel ga također ima (ili bolje rečeno pametni telefon jer to on  zaista i je). Naravno ima tu nekih ostalih „finti“ kao što su prevrtanje mobitela na jednu stranu što gasi zvuk, a moguće ga je i bežično puniti!
Koncept od prije šest mjeseci ...


Instalirani Windows Phone 8 je postao standard među Lumia modelima pa tako na tom polju nema iznenađenja osim ustaljene prakse da će proizvod tvrtke Microsoft raditi fluidno te pritom izgledati lijepo kako to uvijek biva.


Za kraj se moramo nadovezati i na Pro Camera aplikaciju koja eto omogućuje dodatne opcije za entuzijaste koji jedva dočekaju izlazak u prirodu kako bi pospremili nove slike na Lumia 1020 mobitel.


Tako npr. možete podesiti ISO i jačinu bijele boje (te balans), fokus i brzinu hvatanja“ slike. Čak i postoje neke napredne opcije u vezi bljeskalice što je za svaku pohvalu.


Nokia Lumia 1020 dolazi kod teleoperatera AT&T, dakle u Sjevernu Ameriku krajem mjeseca srpnja 2013. godine.  Ostalih informacija što se tiče tržišta diljem svijeta nema, baš kao niti za cijenu koja ostaje misterij barem još neko vrijeme. Više informacija bi ipak moglo doći na događanju 11. srpnja 2013. godine u New Yorku.


Nokia

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Nokia

Nokia 6 će se prodavati i u Njemačkoj?