Novosti
Vraća se Nokia u proljeće sljedeće godine Vraća se Nokia u proljeće sljedeće godine Vraća se Nokia u proljeće sljedeće godine Vraća se Nokia u proljeće sljedeće godine
Ocijeni novost:

Vraća se Nokia u proljeće sljedeće godine

Autor: | 01.12.2016 u 16:34

Nakon nekoliko godina napisa i pretpostavki o povratku Nokijinih mobitela na tržištu, to će se ipak i dogoditi.


Na sljedećem Mobile World Congressu vidjet ćemo ponovo Nokia mobitele, a u pozadini će se vrtjeti Android. Telefone će plasirati finska tvrtka HMD koja se već priprema za veliki comeback. Ne sumnjamo kako će mnogi dugogodišnji fanovi Nokije time biti vrlo zadovoljni, s obzirom da ih Lumia serija s Windows Phone operativnim sustavom nije zadovoljila.Strateški sporazum koji će HMD-u omogućiti da se na tržištu pojavi s brandom mobitela Nokia uskoro bi trebao stupiti na snagu, a službenu potvrdu smo pronašli i na web stranici HMD-a na kojoj se spominje ekskluzivno 10-godišnje licenciranje naziva Nokia. Foxconn će biti proizvođač Nokia Androida, uz suglasnost Microsofta. Spomenimo kako je osnivač i predsjednik tvrtke HMD Florian Seiche, bivši predsjednik i izvršni direktor Foxconna.Prvi Nokijin Android očekuje se na tržištu u prvoj polovici 2017. godine, a ona prava Nokia će od HMD-a dobivati udio od prodaje jer HMD koristi naziv Nokia. Nokia nije vlasnik niti investitor u HMD-u.


Prema procjenama analitičara iz CCS Insight, Android Nokije bi do 2019. godine mogle zauzeti oko 5% globalnog tržišta. Sve ovisi koliko će novca HMD uložiti u marketing i povratak slave starog imena kojeg korisnici nisu zaboravili, ali potrebno je povratiti i povjerenje u brand.


Nokia 216 Dual SIM


Nokia

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Nokia

Nokia 6 će se prodavati i u Njemačkoj?