Novosti
4G LTE brzine do 150 Mb/s u Tele2 mreži 4G LTE brzine do 150 Mb/s u Tele2 mreži 4G LTE brzine do 150 Mb/s u Tele2 mreži
Ocijeni novost:

4G LTE brzine do 150 Mb/s u Tele2 mreži

Autor: | 01.02.2016 u 15:43

Od danas, 1. veljače 2016. godine Tele2 svim svojim korisnicima nudi 4G brzine prijenosa podataka.


Tele2 je 4G signalom pokrio 90% stanovništva Hrvatske tako da se nacionalna mreža može koristiti u svim dijelovima Hrvatske. Nastavak je to nadogradnje infrastrukture koju je Tele2 pokrenuo u 2015. godini kada su prvo 3G signalom pokrili Hrvatsku, a u isto vrijeme su najavili i 4G signal.U odnosu na druge mobilne operatere, Tele2 svim svojim korisnicima nudi 4G signal, bez obzira na tarifni model te bez obzira radi li se o prepaid ili postpaid korisnicima. Brzine u downloadu dostižu 150 Mb/s, a u uploadu do 50 Mb/s, što znači da se radi o LTE Cat4. U Novom Zagrebu smo se uvjerili u velike brzine prijenosa - na Sonyjevoj Xperiji je Speedtest pokazao 135,60 Mb/s u downloadu te 47,90 Mb/s u uploadu.


Tele2 4G mreža pokriva sve veće gradove, cijelu obalu te stotine gradova u cijeloj zemlji u kojima se mogu dobiti najveće dostupne brzine prijenosa podataka, a u konačnici brzina ovisi o signalu, modelu uređaja i trenutnom opterećenju mreže.Kako bi koristili 4G uslugu, korisnici moraju imati uređaj koji podržava 4G mrežu te 4G SIM karticu. Korisnici Tele2 mreže mogu provjeriti imaju li uređaj koji podržava 4G ili SIM karticu unosom broja njihovog mobilnog telefona na web stranici Tele2. Gotovo svim pretplatnicima Tele2 koji imaju 4G uređaj, a nemaju 4G SIM karticu, početkom siječnja je poslana besplatna 4G SIM kartica.


Tele2 sada pokriva 99% populacije glasovnom uslugom, 97% populacije 3G podatkovnom uslugom, 98% autocesta 3G podatkovnom uslugom te od sada i 90% populacije 4G podatkovnom uslugom što je čini jednom od najsveobuhvatnijih mreža u cijeloj regiji.


“Prije svega zahvaljujemo našim korisnicima na njihovoj vjernosti tijekom svih ovih godina. Kao predvodnik u telekomunikacijskom sektoru, Tele2 je među prvima u svijetu pokrenuo 4G mrežu u Švedskoj, te prvu isključivo 4G mrežu na svijetu u Nizozemskoj“, izjavila je Malin Holmberg, izvršna potpredsjednica i direktorica tržišta Srednje Europe te predsjednica Uprave Tele2 Hrvatska te dodala: “Ponosni smo što sada pokrećemo 4G mrežu s nacionalnom pokrivenošću, uz oslonac na najmoderniju 3G mrežu, i još važnije, što je proaktivno omogućen pristup 4G mreži svim našim korisnicima, bez dodatnih troškova. Ovim nadogradnjama osigurali smo svim našim korisnicima besprijekornu uslugu, bez obzira imaju li 3G ili 4G uređaj.


 


Operateri

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Operateri

Poslovanje Tele2 u četvrtom kvartalu 2016