Novosti
Tele2 završio s nadogradnjom mreže u Hrvatskoj Tele2 završio s nadogradnjom mreže u Hrvatskoj
Ocijeni novost:

Tele2 završio s nadogradnjom mreže u Hrvatskoj

Autor: | 17.12.2015 u 10:26

Tele2 od sada pokriva 99% stanovništva glasovnom te 97% stanovništva 3G podatkovnom uslugom, a početkom 2016. stiže 4G.


Tele2 je završio s nadogradnjom mreže te su udvostručili brzinu prijenosa podataka na 3G tehnologiji do 42 Mb/s, značajno je proširena 3G pokrivenost te Tele2 sada pokriva 99 posto stanovništva glasovnom uslugom, 97 posto stanovništva 3G podatkovnom uslugom, a 98 posto autocesta pokriveno je 3G podatkovnom i glasovnom uslugom.


Nakon samo devet mjeseci intenzivnog rada završena je nadogradnja mreže Tele2 iako su prvotna predviđanja bila da će sama nadogradnja trajati oko dvije godine. U nadogradnju je uloženo nekoliko stotina milijuna kuna, koristeći usluge više od 500 vanjskih suradnika i uz povećanje broja radnika za 25 posto.


Za prvo tromjesečje 2016. iz Tele2 najavljuju pokretanje 4G mreže baziranoj na vrhunskoj tehnologiji najnovije generacije kako bi zadovoljili potrebe najzahtjevnijih korisnika. Konfiguracijom mreže planiraju omogućiti da korisnici gotovo svih 4G uređaja dostupnih na tržištu od samog početka mogu u potpunosti koristiti prednosti koje nudi korištenje mobilnih usluga na 4G tehnologiji.


Sretna sam što smo danas predstavili najmoderniju 3G mrežu u Hrvatskoj. Naši korisnici zaslužuju odličnu uslugu i obećavamo da ćemo biti još bolji kako bismo zadovoljili njihove sadašnje, ali i buduće potrebe. Naše sljedeće veliko obećanje je predstavljanje 4G mreže u prvom kvartalu 2016. kako bi osigurali Tele2 korisnicima u Hrvatskoj sveobuhvatno i potpuno iskustvo korištenja napredne 4G usluge”, izjavila je Malin Holmberg, izvršna potpredsjednica za Srednju Europu i predsjednica Uprave Tele2 Hrvatska.


Operateri

Komentari

tdr

18. prosinca 2015 - 19:15 Prijavi neprimjeren komentar

zašto se mučiti s tele 2 kad imaš tomato i bonbon

barba

17. prosinca 2015 - 19:45 Prijavi neprimjeren komentar

Laž. Od Splita prema Dubrovniku na autoputu uopće nema nikakvog signala. Pokriveni su samo gradovi. Van grada ništa. Sreća da mi uskoro istječe ugovor.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Operateri

Poslovanje Tele2 u četvrtom kvartalu 2016