Novosti
Vipnet preuzeo kontrolni udio u Metronetu
Ocijeni novost:

Vipnet preuzeo kontrolni udio u Metronetu

Autor: | 08.12.2016 u 15:35

Vipnet će nakon akvizicije Metroneta postati vodeći alternativni pružatelj poslovnih telekomunikacijskih i ICT rješenja.


U Vipnetu nisu htjeli otkriti kolika je vrijednost transakcije kojoj su preuzeli kontrolni udio u tvrtci Metronet, a prodavatelji su hrvatske kompanije, financijske institucije, uključujući fond Quaestus te fizičke osobe. Da bi se transakcija završila mora ju odobriti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.


Metronet pruža podatkovne, glasovne i cloud usluge za više od 4300 poslovnih korisnika, u vlasništvu imaju više od 4 tisuće kilometara optičke mreže u 67 gradova čime je pokriveno oko 85 posto svih poslovnih korisnika u Hrvatskoj te dva data centra. U 2015. Metronet je ostvario prihode u visini 28 milijuna eura i EBITDA-u u visini 12 milijuna eura.


- Metronet je operator s najvećim zadovoljstvom korisnika u poslovnom segmentu i zahvaljujući korisnički orijentiranoj korporativnoj kulturi, snažnoj ekspertizi i razgranatoj mrežnoj infrastrukturi ima sjajan potencijal za budući rast. Vipnet i Metronet zajednički će stvoriti snažniju konkurentnost na tržištu, ali i jednog od najsnažnijih B2B konvergentnih operatora u državi. Osim znatnog jačanja Vipnetove razvojne platforme u B2B segmentu, istovremeno želimo postati konkurentniji u segmentu poslovnih telekomunikacija i ICT-u – rekao je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta.


Operateri

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Operateri

Poslovanje Tele2 u četvrtom kvartalu 2016