Novosti
Pametni sat i pametni telefoni Noa su hit ovog ljeta Pametni sat i pametni telefoni Noa su hit ovog ljeta Pametni sat i pametni telefoni Noa su hit ovog ljeta Pametni sat i pametni telefoni Noa su hit ovog ljeta Pametni sat i pametni telefoni Noa su hit ovog ljeta Pametni sat i pametni telefoni Noa su hit ovog ljeta Pametni sat i pametni telefoni Noa su hit ovog ljeta
Ocijeni novost:

Pametni sat i pametni telefoni Noa su hit ovog ljeta

Autor: | 08.07.2015 u 17:20

Noa pametni telefoni i pametni sat su sve traženiji gadgeti u Hrvatskoj.


Na Mobil.hr smo već testirali nekoliko modela pametnih telefona Noa (Noa H4, Noa H40, Noa X81), a radi se o telefonima koprivničke tvrtke Hangar 18 koja sa svojom tvrtkom iz Kine proizvodi vlastite mobilne uređaje. Zadovoljni su partnerskom tvrtkom u Kini koja funkcionira kao da je dio tvrtke, u Kini je 20-ak zaposlenika koji im svakodnevno stoje na raspolaganju i pomažu im u svim fazama razvoja proizvoda - od samih početaka do kontrole kvalitete gotovih proizvoda prije same isporuke.


Postotak povrata uređaja na servis kod svih modela Noa smartphonea se kreće između 2 i 3,5 posto dok je postotak DOA uređaja ispod jedan posto, što su postigli praćenjem i kontroliranjem svih procesa od dizajna, „Research and develpoment“, razvoja vlastitog korisničkog sučelja, biranjem kvalitetnih komponenti te same kontrole proizvoda.Krajem ljeta u Hrvatsku stiže potpuno obnovljeni portfolio pametnih telefona Noa, a trenutnu veliku pozornost javnosti privukao je i pametni sat Noa SmartWatch prodan u više od 3000 primjeraka. Prodaja sata kreće u prodaju i u regiji te očekuju još veće prodajne brojke jer su pametni satovi kao gadgeti sve traženija vrsta.


2015. godina donosi neke nove tržišne trendove.


- Za prvi dio ove godine svakako je najznačajnija pojava novih gadgeta koji koriste Android platformu. Najviše se ističu Smartwatch/Fitness band kojih prošle godine gotovo da i nije bilo na tržištu ili su imali iznimno visoke cijene. Nadalje, u domeni dodatne opreme za pametne telefone selfie stickovi i power bankovi imaju primjetan rast prodaje. Istovremeno, kao što smo i previdjeli, nastavlja se trend pada potražnje za tabletima koji je počeo još lani - ističe član Uprave tvrtke Zoran Bogdanović.Tržište smartphone uređaja će i dalje rasti, iako ne stopama kao proteklih godina. Unatrag pola godine vidljivo je da se korisnici više okreću uređajima na otvorenom tržištu bez vezivanja uz telekome čija se maloprodajna cijena kreće između 1000 i 1500 kuna i upravo je taj segment trenutno najprodavaniji kod NOA uređaja.


Tvrtka Hangar 18 u prošloj je godini udvostručila prihode koji su prešli 50 milijuna kuna. To je, otkriva nam Bogdanović, više od planiranog, a dvoznamenkaste stope rasta nastavljaju i u 2015. godini - u prvom kvartalu prihod je bio 35 posto veći nego u istom razdoblju lani.


Hangar 18 je, osim zadržavanja pozicija na hrvatskom tržištu, najviše koncentriran na širenje u regiji - od ove godine prisutni su kroz distributere i teleoperatere u Sloveniji, BiH, Crnoj Gori i Srbiji.


- Na svim tim tržištima, sigurni smo, možemo zauzeti isti udio u tržištu kao u Hrvatskoj - kaže Bogdanović.Mario Kralj, vlasnik Hangara 18, otvorio je 2005. godine trgovinu računalima i IT opremom, ali ključan trenutak za razvoj tvrtke bila je strateška odluka o pokretanju proizvodnje pod vlastitim brendom u 2008. godini. Počeli su s proizvodnjom računala i tonera, a zatim su uslijedili tableti, smartphonei i dodatni proizvodi. U ovoj godini su proširili maloprodaju otvaranjem dviju novih poslovnica u zagrebačkom Avenue Mallu i na dubrovačkom Lapadu, a plan je do kraja 2015. godine otvoriti još tri do četiri maloprodajne poslovnice. U planu im je i izgradnja novog logističko-distributivnog centra u Koprivnici, a ukupna vrijednost investicije čiji je projekt već gotov je 2,5 milijuna kuna.


Posljednjih mjeseci napredovali su u „after sales“ usluzi tako da djelatnici servisa sudjeluju u proizvodnim procesima od samog početka i testiranjima novih modela od prvih uzoraka krajnjeg proizvoda, a pripremaju novi moderni web shop jer online prodaja predstavlja jedan od najvećih potencijala, iako je udio kupnje preko interneta u Hrvatskoj još uvijek daleko ispod prosjeka EU.OstaliGSM

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

OstaliGSM

Najjače iz Huaweija - Mate 9