Novosti
Snažni Huawei pametni telefoni u znaku broja 7 u Berlinu Snažni Huawei pametni telefoni u znaku broja 7 u Berlinu Snažni Huawei pametni telefoni u znaku broja 7 u Berlinu Snažni Huawei pametni telefoni u znaku broja 7 u Berlinu Snažni Huawei pametni telefoni u znaku broja 7 u Berlinu Snažni Huawei pametni telefoni u znaku broja 7 u Berlinu
Ocijeni novost:

Snažni Huawei pametni telefoni u znaku broja 7 u Berlinu

Autor: | 05.09.2014 u 11:40

Huawei je predstavio dva najnovija modela na IFA sajmu u Berlinu - Ascend Mate 7 i Ascend G7. Donosimo prve dojmove s lica mjesta, iz Berlina.


Novi modeli su Huawei Ascend Mate7 i Ascend G7, a obnovljen je i model Ascend P7 koji je u naziv dobio oznaku Saphire edition s rose gold rubom. Pozadina je izrađena od keramike i time znate što dobivate - uređaj vrhunske kvalitete. Huawei ulazi u arenu među najbolje telefone na tržištu, a zauzeo je i treće mjesto u svijetu prema prodaji pametnih telefona, uz udio na tržištu od 6,9%.


Potpuno novi model je Ascend Mate 7 s čitačem otiska prsta na stražnjoj strani kućišta koji može spremiti do pet različitih otisaka prstiju. Kućište od aluminija je zaobljenog dizajna kućišta izrađeno je  iz jednog komada, s finim zaobljenim rubovima i zaobljenom stražnjom stranom tako da dobro leži u ruci. Korištenje uređaja u većini situacija zahtijeva obje ruke, što je uobičajeno, ali moguće je pojedine aplikacije prilagoditi radu sa samo jednom rukom.

Uređaj je debljine 7,9 mm. Straga ćete vidjeti jedino mjesto gdje je metal razrezan kako bi signal NFC-a mogao proći. Ima Kirin chipset s 8+1 jezgri, pri čemu četiri jezgre (A15) rade na 1,8 GHz, a druge četiri (A7) na taktu od 1,3 GHz. Bitno je za spomenuti kako je više od 100 aplikacija optimizirano za Mate 7, čime se štedi 20-50% baterije u radu.


Sada dolazimo do vrlo bitnog detalja, a to je kapacitet od čak 4100 mAh litij polimerske baterije. U praksi ćete dobiti 9 sati internetskog surfanja, 15 sati gledanja filmova, 60 sati glazbe ili 8 sati streamanja filmova. Radi na 4G LTE Cat6, a ima dvije smart dual antene postavljene u gornjem i donjem dijelu kućišta čime se za 40% smanjuje pucanje poziva na mjestima sa slabijim signalom.

Korisnici će s novim Huaweijem dobiti upravo ono sto žele, a to je veliki ekran dijagonale od 6 inča. Veći je 11% od Galaxy Note 4. Spomenimo i postotak pokrivenosti prednje strane kućišta s ekranom: Huawei Ascend Mate 7 ima 83%, Samsung Galaxy Note 4 upravo predstavljen u Berlinu 80%, Galaxy S5 69%, a iPhone 5S samo 62%. Ovo je prvi na svijetu JDI IPS-Neo ekran s omjerom kontrasta od 1500:1. Huawei se pohvalio i kako imaju najbrže otključavanje ekrana na tržištu - za manje od jedne sekunde!


I dok je stražnja kamera od 13 megapiksela, prednja je od 5 megapiksela. U prvi SIM utor na boku moguće je smjestiti micro SIM karticu, dok se u drugi utor mogu smjestiti ili druga nano SIM kartica ili pak microSD kartica, uz Dual 4G SIM konektivnost. Inovativno!


Drugi model Huawei Ascent G7 je također u potpunosti izrađen od aluminija. Tanko kućište je debljine samo 7,6 mm, dok je udaljenost između ruba ekrana i ruba kućišta 2,85 mm. Dolazi u tri različite boje kućišta (srebrna, siva i zlatna). HD IPS ekran je dijagonale 5,5 inča te nudi više od 30 tema. Korištenjem gesti po ekranu moguće je pokrenuti vremensku prognozu, kameru itd.


Baterija je kapaciteta od 3000 mAh litij polimerska uz postavljanje 3 načina štednje baterije (ultra, smart i normal). Ima 4G LTE Cat4 tako da se 1 GB podataka skida za oko jednu minutu. Sonyjeva stražnja kamera je 13 megapikselna, a prednja od 5. Selfie može biti i kao panoramska fotografija, uz vertikalni ili horizontalni položaj. Zgodno je što se uz Googleove mape u informaciji fotografije snima vrijeme ali i lokacija. Također, moguća je brza izmjena između galerije s fotkama i kamere.


Huawei je u Berlinu predstavio novu verziju svojeg EMUI 3.0 sučelja koje nudi zanimljive i praktične detalje na ekranu.


Što se tiče cijena za nove modele, očekivano, Ascend G7 je povoljniji i imat će preporučenu cijenu od 299 eura.


Nešto jaci model, Ascend Mate 7 dolazi u dvije memorijske verzije - s 2 GB RAM-a i 16 GB interne ROM memorije te u dvije boje (srebrna i crna) i imat će preporučenu cijenu 499 eura dok jača verzija u zlatnoj boji kućišta ima 3G RAM-a i 32 GB memorije i koštat će 599 eura.


OstaliGSM

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

OstaliGSM

Najjače iz Huaweija - Mate 9