Novosti
Samsung dodacima za pametni telefon pomaže osobama s invaliditetom Samsung dodacima za pametni telefon pomaže osobama s invaliditetom Samsung dodacima za pametni telefon pomaže osobama s invaliditetom Samsung dodacima za pametni telefon pomaže osobama s invaliditetom Samsung dodacima za pametni telefon pomaže osobama s invaliditetom Samsung dodacima za pametni telefon pomaže osobama s invaliditetom
Ocijeni novost:

Samsung dodacima za pametni telefon pomaže osobama s invaliditetom

Autor: | 14.03.2014 u 22:26

Samsung širi korisničko iskustvo Galaxy Core Advance mobilnih uređaja. Tri nova dodatka – Ultrasonic Cover, Optical Scan Stand i Voice label.


Samsung je spremio dodatke dizajnirane za poseban rad koji pomaže osobama s invaliditetom. Ovi dodaci dizajnirani su uz pomoć istraživanja i dubinskih analiza, kako bi olakšali život osobama starije životne dobi te osobama s invaliditetom. Nova tri dodatka, s tehnološkim rješenjima koji se jednostavno povezuju s Galaxy Core Advance uređajima, obogaćuju ponudu značajki ovog uređaja namijenjenih lakšem korištenju za nepokretne i slabovidne osobe.


Dodatak ultrazvučnog pokrova (Ultrasonic Cover) omogućava korisnicima da primijete prepreke i lakše se snađu na nepoznatim mjestima, slanjem obavijesti pomoću vibracija ili glasovnih poruka. Držanjem zaštitne maske ispred korisnika, moguće je poboljšati osjet slabovidnih osoba za predmete i osobe u njihovoj neposrednoj blizini, na udaljenosti do dva metra.

Optički čitač sa stalkom (Optical Scan Stand) omogućava postavljanje uređaja iznad tiskanih materijala, čime se automatski aktivira aplikacija Optical Scan, koja razlučuje tekst od fotografija i čita ga korisniku naglas. Ovaj je dodatak naročito koristan kada je osoba s poteškoćama sama kod kuće, jer automatski pokreće aplikaciju koja korisniku čita tekst čim senzor razazna papir na postolju.


Dodatak glasovnih oznaka (Voice Label) pomaže korisniku u razlikovanju predmeta tako da mu omogućava da vodi bilješke o njima i glasovno ih obilježava. Uz NFC tehnologiju koja omogućava stalnu povezanost s pametnim telefonom, korisnici mogu snimati, pohranjivati i pristupati svojim bilješkama kada god požele. Ova funkcionalnost također omogućava korisnicima da snime bilješke s kratkim pojašnjenjima kako da koriste pojedine elektroničke uređaje.

Galaxy Core Advance proširuje Galaxy korisničko iskustvo i na starije osobe te osobe s posebnim potrebama, a dolazi s brojnim predinstaliranim funkcionalnostima kao što su S Voice, S Translator, Sound & Shot, Group Play, Easy Mode te aplikacijama Light Sensing, Instant Voice Recorder i Voice Guided Camera koje omogućavaju jednostavnije korištenje i posebno su prilagođene za osobe s invaliditetom i slabovidnošću.


Novi dodaci za Galaxy Core Advance uređaje bit će uskoro raspoloživi na tržištu i dostupni kao zasebni dodaci za uređaj. Samsung u budućnosti namjerava proširiti dostupnost ovih dodataka i za ostale uređaje Galaxy serije.


Samsung

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Samsung

Nikad bolja i kvalitetnija Galaxy A serija