Novosti
Samsung predstavio novu generaciju pametnih telefona
Ocijeni novost:

Samsung predstavio novu generaciju pametnih telefona

Autor: | 20.09.2013 u 9:50

Tvrtka iz Južne Koreje je stalno u pokretu i noviteti su zagarantirani. Uspjeh s IFA 2013 događanja je samo dio cijele priče.


Samsung novosti s IFA zaokružuje s Galaxy S4 obitelji uređaja te svim dodacima koji dolaze za isti model te naravno – Galaxy Note III.


Galaxy Note III smo već dobrano spominjali, a radi se o uređaju s veoma jakim hardverom. Opremljen širim zaslonom sa Super AMOLED tehnologijom, tanjim i lakšim kućištem te dugotrajnijom baterijom, nudi još i kameru razlučivosti 13 megapiksela sa značajkom Smart Stabilization i CRI LED bljeskalicom. Ovo je prvi pametni telefon koji će biti raspoloživ na tržištu s mogućnošću snimanja videozapisa u tzv. 4K formatu. Točnije, može snimati u novom 2160p HD standardu, koji je do nedavno bio rezerviran samo za najskuplje kamere.


Ovaj pametni telefon pokreće 2,3-gigahercni četverojezgreni procesor, ima tri gigabajta radne memorije i u osnovnoj inačici raspolaže s 32 gigabajta memorije za pohranu podataka. Potonje je osobito važno s obzirom na činjenicu da minuta snimljenog video-zapisa, u najvećoj razlučivosti, zauzima oko 700 megabajta.
Novi Gear ...


Galaxy Gear je pak nova stvar za korisnike, ali i za Samsung koji je tek sada kako treba za plovio vodama „pametnih satova“. Predstavnici tvrtke prikazali su i ključne funkcionalnosti pametnog sata, Galaxy Gear. Zahvaljujući značajki Memographer i 1,9 megapikselnoj kameri, omogućava korisnicima snimanje fotografija i videozapisa u pokretu, dok Voice Memo nudi bilježenje zvučnih zapisa te ih potom pohranjuje na kompatibilnim Samsung Galaxy uređajima.


Korisne su i funkcije Auto Lock, koja automatski osigurava zaslon pratećeg pametnog telefona svaki put kada je Galaxy Gear udaljen više od metar i pol od njega, kao i Find My Device koji pomaže korisnicima pronaći zametnuti uređaj s pomoću zvučnog ili svjetlosnog signala.


Spomenuo se tu i Galaxy S4 te S4 mini – uređaji koje je udruženje EISA (European Imaging and Sound Association) ocijenilo kao Europski zeleni pametni telefon za 2013./2014. godinu, odnosno Europski telefon za društvene mreže.


Oba se uređaja ističu izuzetno malom potrošnjom električne energije i naprednim fotoaparatima koji omogućavaju brzo i jednostavno dijeljenje fotografija i video-zapisa, na društvenim mrežama.


U svakom slučaju ovo je jedan jako lijepi skup informacija koje je Samsung obznanio. Zadnjih mjeseci još jače šire svoje tržište te nije nimalo iznenađujuće da su u vrlo kratkom roku dostigli zamišljene ciljeve.


Samsung

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Samsung

Nikad bolja i kvalitetnija Galaxy A serija