Novosti
Uživo iz Berlina - Samsung Galaxy Note 4 i Note Edge (prvi dojmovi) Uživo iz Berlina - Samsung Galaxy Note 4 i Note Edge (prvi dojmovi) Uživo iz Berlina - Samsung Galaxy Note 4 i Note Edge (prvi dojmovi) Uživo iz Berlina - Samsung Galaxy Note 4 i Note Edge (prvi dojmovi) Uživo iz Berlina - Samsung Galaxy Note 4 i Note Edge (prvi dojmovi) Uživo iz Berlina - Samsung Galaxy Note 4 i Note Edge (prvi dojmovi) Uživo iz Berlina - Samsung Galaxy Note 4 i Note Edge (prvi dojmovi) Uživo iz Berlina - Samsung Galaxy Note 4 i Note Edge (prvi dojmovi) Uživo iz Berlina - Samsung Galaxy Note 4 i Note Edge (prvi dojmovi)
Ocijeni novost:

Uživo iz Berlina - Samsung Galaxy Note 4 i Note Edge (prvi dojmovi)

Autor: | 03.09.2014 u 16:16

Samsung je u Berlinu predstavio nekoliko novih uređaja, kao najavu IFA sajma koji se za javnost otvara u petak 5. rujna 2014.


Prvi Note je predstavljen 2011. godine, a Samsung je u Berlinu predstavio Galaxy Note 4, najnovijeg predstavnika phablet klase pametnih telefona. Što donosi najnoviji predstavnik u odnosu na Note 3? Otišli smo u Berlin provjeriti uživo što može novi S Pen.


S Pen je i dalje smješten u donjem desnom dijelu, kućište dolazi u četiri različite boje (crna,bijela, zlatna i pink) i ima metalni okvir. Kućište u stražnjem dijelu i dalje oponaša kožu, s tim da je uzorak sada nešto izraženije teksture. Ispod ekrana stigao je čitač otiska prsta, koji je premijerno bio predstavljen na Galaxy S5.

Ekran je ostao iste dijagonale od 5,7 inča, a rezolucija je porasla na 2560 x 1440 piksela. Ekran je i dalje u Super Amoled tehnologiji (quad HD Super Amoled). Povlačenjem olovke iz gornjeg desnog kuta moguće je smanjiti aktivni prozor, tako da se tako ulazi u multitasking i taj prozor postaje manji. I dok je prethodni S Pen imao 1024 nivoa osjetljivosti, na Note 4 ima 2048 nivoa. Povlačenjem olovke po ekranu moguće je crop-ati dio ekrana i zatim taj dio slike smjestiti bilo gdje (podijeliti, poslati itd). Nadalje, moguće je cropati vise detalja s raznih ekrana i aplikacija i zatim ih sve zajedno poslati mailom.


S Pen se može ponašati i kao miš, za označavanje pojedinih dijelova teksta na ekranu. Ovo jako dobro radi.
Masa uređaja je 176 grama, tanak je 8,5 mm. Naglasak na novom Note 4 i dalje je na multitaskingu, velikom ekranu, kameri i stylusu. LTE je podržan u kategoriji 6.

Kamera prednja ima 3,7 Mpx, uz F1.9, dok je stražnja 16 mpx. Prednja kamera daje 60% svjetliju sliku, a selfie slike se dobiju pritiskom prsta na stražnjoj strani na bljeskalicu koja prepoznaje naš puls. Kut prednje kamere je 120 stupnjeva i tako se dobije wide selfie. Fotka se snima poput panoramske fotografije, pomicanjem mobitela lijevo i desno.
Spomenimo i brzo punjenje tako da se 50% baterije napuni za 30 minuta, dok je to na prethodnom Note 3 trajalo 55 minuta.


Uz pomoć advanced voice recordera i 3 mikrofona smanjuje se pozadinska buka te omogućuje usmjereno snimanje zvuka.
Od opreme novost je LED cover koji podsjeća na cover koji ima HTC One M8. Predstavljen je i cover Swarovski te dva covera nastala u suradnji s Mont Blancom. Njihova olovka također radi po ekranu Samsunga Galaxy Note 4. Prodaja Notea 4 starta u listopadu.

Drugi predstavljeni model je Note Edge s dodatnim Edge ekranom širine 160 piksela, koji se nalazi na desnom boku, ali je spojen s glavnim ekranom. Nešto potpuno novo, a na tom dodatnom ekranu prikazuju se razne notifikacije, postavke za kameru, prečaci. Dok je mobitel zatvoren u cover, taj dodatni Edge ekran se vidi tako da u bilo kojem trenutku znate što se događa s vašim mobitelom i koje nove notifikacije imate. Iako je Note 4 glavna zvijezda predstavljanja, nas se najviše dojmio upravo Note Edge.

Iako već znamo za njega, Samsung Gear S je također predstavljen u Berlinu. Na njega se može spojiti više od 20 modela telefona, a ima i vlastiti SIM utor tako da se spaja na 3G mrežu. Ima i WiFi. Super Amoled ekran je zakrivljen, ima dijagonalu od 2 inča tako da se na njemu može prikazati cijela Qwerty tipkovnica. Dolazi s novim izgledima satova na ekranu koji još vise podsjećaju na prave satove. Na ekranu se prikazuju mnoge notifikacije s telefona s kojim je spojen.


Nosive tehnologije ukaze u naš život, a uređaji su sve moćniji i imaju više mogućnosti. Jedna od njih je i pronalaženje vašeg automobila putem Gearea S negdje na parkingu, a može biti i vaš osobni trener uz S Health aplikaciju koja je namijenjena za fitness i zdravlje. Za Gear S je dostupno više od 1000 aplikacija. Verzija Swarovski zasigurno ce privući mnoge celebrity osobe da krenu koristiti i nositi pametne satove.

A sada još nešto novo - Samsung Gear VR su naočale kojima možete ući u virtualnu stvarnost, igrati igre, gledati filmove. Gear VR je u stvarnosti dosta veliki gadget sa Super Amoled ekranom koji daje vidljivi kut od 96 stupnjeva. U stvarnosti, unutar Geara VR postavljen je novi Samsung Galaxy Note 4.


 


Iz Berlina: Krunoslav Ćosić


Samsung

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Samsung

Nikad bolja i kvalitetnija Galaxy A serija