Novosti
Hoće li Sony Xperia XZ Premium biti čudo od mobitela?
Ocijeni novost:

Hoće li Sony Xperia XZ Premium biti čudo od mobitela?

Autor: | 21.10.2016 u 11:20

Nova Sony Xperia XZ Premium trebala bi imati 6 GB RAM-a, dual kameru i zakrivljeni ekran.


Renderi su vrlo popularna stvar u današnjem svijetu pa mnogi tehnološki i automobilski web portali vole najavljivati velike novosti, ali se one na žalost u konačnici i ne ostvare. Sjetimo se kako idu najave za svaki novi iPhone, pa novi Galaxy, nabrijavanje je postala normalna pojava. Hoće li tako biti i sa Sony Xperia XZ Premium?


Iako je očekivano da Sony predstavi nasljednika modela Xperia Z5 Premium, pod logičnom oznakom XZ Premium, upitno je ipak hoće li se u telefonu naći čak 6 GB RAM-a. Isto to se nedavno najavljivalo za Note7, koji u konačnici ima 4 GB. Trenutni najjači Sonyjev mobitel je Xperia XZ te ima 3 GB radne memorije. Hoće li još jači model imati baš dvostruko? Ipak, na tržištu se nalazi OnePlus 3 koji ima baš 6 GB radne memorije.


Sudeći po vijestima koje za nepredstavljeni model Sony Xperia XZ Premium čitamo na stranim portalima, uz tako puno radne memorije imat će i zakrivljeni ekran kao Samsungovi edge modeli i Note7, imat će dual kameru kakvu nude Hauwei P9, LG G5, LG V20, Apple iPhone 7 Plus. Miks svega danas dostupnog.


Očekivano, spominje se i 4K ekran, po kojem je prethodnik Z5 Premium bio najpoznatiji. Ipak, voljeli bismo vidjeti ekran s više piksela nego na Z5 Premium ponajviše zbog VR naočala u kojima niti jedan današnji mobitel ne daje niti približno dobru sliku kao dok gledamo u sam ekran. S druge strane, upitno je kakav bi procesor u pozadini morao raditi da bi se borio s iscrtavanjem slike na tolikom broju piksela. Za model XZ Premium spominje se Snapdragon 821. Spomenimo podatak kako Xperia XZ ima rezoluciju od 1920 x 1080 piksela.


Držimo fige da Sony Xperia XZ Premium bude što bliža renderima koji se trenutno mogu vidjeti.


Sony

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Sony

Sony Xperia s OLED ekranom