Novosti
Pogledali smo unutar Sonyjevih objektiva. Što je unutra? Pogledali smo unutar Sonyjevih objektiva. Što je unutra? Pogledali smo unutar Sonyjevih objektiva. Što je unutra? Pogledali smo unutar Sonyjevih objektiva. Što je unutra? Pogledali smo unutar Sonyjevih objektiva. Što je unutra? Pogledali smo unutar Sonyjevih objektiva. Što je unutra? Pogledali smo unutar Sonyjevih objektiva. Što je unutra?
Ocijeni novost:

Pogledali smo unutar Sonyjevih objektiva. Što je unutra?

Autor: | 12.09.2013 u 17:08

Sony je nedavno predstavio stilizirane objektive Cyber-shot DSC-QX10 i DSC-QX100, a mi otkrivamo dodatne informacije koje do sada niste znali.


Sony s Cyber-shot objektivima predstavlja jedinstveno iskustvo fotografiranja. Za to su se pobrinuli stilizirani objektivi: DSC-QX10 i DSC-QX100


Od sada možete fotografirati i dijeliti Vaše nevjerojatne slike uključujući HD video uratke korištenjem svog uređaja, te kvalitetom slike i kreativnih mogućnosti bez problema ćete konkurirati premium samostalnoj kameri. Ideja zvuči odlično!


Cyber-shot DSC-QX10 i DSC-QX100 kamere stilskih objektiva su savršeni partneri za novi Sony Xperia Z1 model i ostale pametne telefone pretvarajući vaš mobilni uređaj u kameru s mnoštvom mogućnosti.


Oba modela se jednostavno prikopčaju na smartphone koji odgovara nekolicini popularnim modelima pametnih telefona (širina 54-75mm/max. debljine 13mm). Veoma jednostavno i samoobjašnjivo.
Objektivi koji predstavljaju autoritet ...


Zatim jednostavno povežete uređaj s objektivima putem Wi-Fi mreže i to je to. Pokrene se Sony's PlayMemories Mobile te je sve još jednostavnije ako imate NFC. Iskoristite „one-touch“ funkciju i sve je odmah spremno.


Uz Cyber-shot DSC-QX10 dolazi Exmor R CMOS senzor koji sadrži 18,2 efektivnih megapiksela s visokokvalitetnim Sony G objektivima. Hvaljeni 10x optički raspon zumiranja, izvrstan je za snimke ljudi izbliza, zabavnih događaja i udaljenih krajolika koji nisu mogući bez korištenja posebnih zoom objektiva.


Optical SteadyShot je nešto što nam je bilo veoma zanimljivo. Ova tehnologija sprječava podrhtavanje kamere te time osigurava kvalitetne slike čak i uvjetima slabijeg svijetla. Jako lijepo rješenje ukoliko pogledate koliko slika upravo zbog tih problema ne može stvoriti kvalitetne fotografije.


Ovaj objektiv ima široki CMOS senzor s 20,2 efektivnih megapiksela. Ukoliko trebate kadrirati snimke ili ih ugoditi (npr. kontrole otvora i kompenzacije izlaganja te snimanja fotografija i videa na velikom zaslonu osjetljivom na dodir) to lako napravite, a za uzvrat dobijete laganu upotrebu te efikasnost korištenja.


Carl Zeiss Vario-Sonnar T objektiv s 3,6x mogućim optičkim zumiranjem je odličan izbor na koji smo naišli, a BIONZ procesor u DSC-QX100 i DSC-QX10modelima stvara HD video sadržaj te slike najrealnijim ikad.


DSC-QX10 je težak 105 grama. Sony je u oba modela ostavio svoj „pečat“ pa se vidi i osjeti kvaliteta izrade.


Vrhunska „Auto“ funkcija pomaže vam u dobivanju najboljeg od scene, automatski prepoznavajući desetine različitih uvjeta snimanja te podešavanja postavki kamera. Kao dodatnu opciju, DSC-QX100 ima posebni kontrolni prsten koji omogućava jednostavnije kadriranje i zumiranje. Veoma jaka stvar ovog seta!


Sony je predstavio i HDR-MV Music Video Recorder koji omogućava vam snimanje i dijeljenje bistrih i oštrih slika te odgovarajućeg zvuka studijske kvalitete.


Ovo će najviše koristiti bendovima. Najbolja je činjenica kako snimanje Full HD video sadržaja u HD rezoluciji/neprikosnovenog HD zvuka te sve to uz nekompromiranje nije teško, dapače – veoma je lagano.
Izgleda jako lijepo i sposobno ...


Kad završite opet ga možete povezati s pametni telefonom ili tabletom, a HDR-MV1 detaljno prikazuje sve što napravite (a da je vezano uz glazbu). Koristeći bogati zvuk širokog raspona glazbenik može napraviti puno, a ovaj uređaj je zaista u rukama – moćan alat.


Linearno PCM snimanje jamči čisti, nekomprimirani zvuk koji je bolji od zvuka na CD-u - korištenje uređaja HDR-MV1 kao „samostalni“ snimač zvuka, čak i kada video nije potreban. Ili ako vam je to draže, prebacite se na prihvatljiviji AAC format koji je izvrstan za brzo internetsko postavljanje podataka.


Na raspolaganju vam je također i praktični zvučnik koji se nalazi na ploči pomoću kojeg možete odmah provjeriti snimljene zvukove. Sve to izgleda jako lijepo.


Lako je uskladiti zvuk i sliku, pokret usana s zvukom. Vibrirajući, dinamični zvuk usklađen je s netaknutom kvalitetom videa. Od proba u stisnutom prostoru do prostranih bina: širokokutne Carl Zeiss leće od 120 stupnjeva obuhvatit će cjelokupni kadar pa nitko iz benda neće biti izostavljen.


Neće vas omesti čak niti dim jer Exmor R CMOS sensor s pozadinskim osvijetljenjem to jako lijepo doradi. Ugrađeni Wi-Fi spaja HDR-MV1 s vašim uređajima te postavlja vaše isječke na iste. NFC? Dovoljno je prisloniti kameru na Android NFC uređaj (samo za filmove). Nešto na što bi svakako trebali pripaziti pri kupovini jer je ovo izvrsna opcija.


MVR Studio software za lakše uređivanje, dotjerivanje i postavljanje na internet snimljenog materijala (za PC i Mac) moguće je preuzeti sa službene stranice tvrtke Sony. LCS-MVA torba za nošenje uređaja štiti Music Video Recorder dok ste vani, nastupate ili putujete, a dostupna je kao dodatna oprema.


Novi Sonyjev HDR-MV1 Music Video Recorder bit će dostupan u Europi krajem studenog 2013. Nije to toliko daleko.


Tu je i dodatna oprema – futrola za nošenje te futrola za posebnu kameru koja odgovara posljednjim modelima Sony pametnih telefona. Za nove Sony kamere Cyber-shot DSC-QX100 i DSC-QX10 moguće se predbilježiti na web stranici; http://www.sony.co.uk. U Europi će biti puštene u prodaju krajem rujna 2013. godine. Slike su u galeriji.


Sony

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Sony

Sony Xperia s OLED ekranom