Novosti
Sony osvojio niz nagrada na Red Dot Design Awards 2014.
Ocijeni novost:

Sony osvojio niz nagrada na Red Dot Design Awards 2014.

Autor: | 25.03.2014 u 15:56

Xperia Z Ultra te serija QX kamera u stilu objektiva za pametne telefone osvojili su Red Dot "najbolje od najboljeg" nagrade.


Red Dot Design Awards su jedno od najvećih i najuglednijih svjetskih natjecanja za dizajn proizvoda koje je održano 61. put. Nagrade se dodjeljuju za najbolji dizajn proizvoda na svijetu.


Sony je nastupio s odličnim hardverom: Smartwatch 2, Xperia Z Ultra, DSC-QX10 / QX100, NW-ZX1 Walkman te NW-W274S vodootporni sportski walkman. Naravno bilo je tu još hardvera no QX serija i navedena Xperia su osvojili nagrade.

Naoe Kaneta i Takahiro Tsuge, dvoje dizajnera koji su zaslužni za dizajn Xperia Z Ultra i QX serije, komentirali su:


Naoe Kaneta: „Oduševljena sam! Bilo je sjajno iskustvo stvarati ovaj proizvod, i meni i svima koji su radili na njemu. S ovom nagradom smo zaista istaknuli snagu Xperia serije kao dizajnerskog koncepta. Jako mi je drago što je ovaj model osvojio tako značajnu nagradu i zahvalna sam svima koji su bili uključeni u dizajn proizvoda.


Takahiro Tsuge je pak izjavio: „Iako je riječ o jednostavnom cilindričnom obliku, dizajn QX serije je bio velik izazov koji je uspješno savladan zahvaljujući mnogim ljudima koji su na njemu radili. Zato čast i zadovoljstvo zbog osvajanja ove nagrade dijele svi ljudi koji su bili uključeni.“

Prijave za nagrade 2014. stigle su iz 53 zemlje, a samo 1,5% prijavljenih na natječaj je osvojilo prestižne nagrade. Sve u svemu – još jedan dobar uspjeh tvrtke iz Japana.


Sony

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Sony

Sony Xperia s OLED ekranom