Novosti
CES 2012 - Predstavljen Sony Xperia S
Ocijeni novost:

CES 2012 - Predstavljen Sony Xperia S

Autor: | 14.01.2012 u 6:43

Prvi Sony uređaj koji će se prodavati nakon strane akvizicije tvrtke Sony Ericsson je upravo Sony Xperia S. Da li je Sony odlučio novim imenom uvesti i neke nove promjene?


Realno gledajući – ono što smo dobili to smo i očekivali. Iako smo već spomenuli Sony Ericsson modele koji su nam predstavljeni na Consumer Electronics Show 2012 manifestaciji – osjetili smo kako je potrebno izdvojiti jedan uređaj iz njih nekoliko.

Sony Xperia S će tako imati 4,3-inčni kapacitivni touchscreen ekran sa rezolucijom od 1280 x 720 točaka. Podržava multi-touch i funkcije poput High Definition Reality Display tehnologije (mobile bravia engine iz tvrtke Sony – može prikazati 16,777,216 boja – vjerujte nam da je ovo dobra stvar).
Prvi dojmovi su odlični!

Dimenzijama gledano – 128 x 64 x 10.6 mm je pristojna veličina, a uređaj nije previše lagan – ima 144 grama. Izgledom podsjeća na ostale Xperia uređaje, ali se vidi dodatni utjecaj tvrtke Sony te elegantni stil.ž

Kamera je 12-megapikselna te snima video sadržaj u visokoj definiciji  (1080p), a tu je i prednja kamera od 1,3 megapiksela. Ne zaboravimo i RAM memoriju koja je limitirana na 1GB RAM (što se pokazalo dovoljnim za odličan rad uređaja).

Nadalje imamo priliku svjedočiti 1,5 GHz dvojezgrenom procesoru za Sony Xperia S uređaj te 1,5 GB unutrašnje memorije i micro-USB konektor. Naravno – HDMI je prisutan kako bi se olakšao pregled slika i video sadržaja sa ovog mobitela na televiziji.

Softverski gledano Xperia S koristi Android 2.3 Gingerbread te će smartphone biti ažuriran na Android 4.0 Ice Cream Sandwich platformu tijekom drugog kvartala 2012. godine. Isto tako ima PlayStation certifikat koji mu omogućuje izvođenje PlayStation Suite igara.


SonyEricsson

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

SonyEricsson

Sony Xperia ST26i - još jedan leak u nizu