Novosti
Sony Ericsson odlučio: prelaze na Google Sync
Ocijeni novost:

Sony Ericsson odlučio: prelaze na Google Sync

Autor: | 27.11.2011 u 22:02

Sony Ericsson Sync servis više neće biti aktivan. Zamijeniti će ga Google, a mi javljamo pojedinosti i objašnjavamo kako preseliti bitne podatke.


Primjera ima mnogo, npr. Xperia X10 uređaji su bili poznati po tome da koriste Google Sync mrežni alat za usklađivanje. Jedino što vam je trebalo jest Xperia „desetka“ i Google račun. Sve ostalo je bilo gotovo pa automatski podešeno.


Automatsko usklađivanje ste koristili tako da bi na početnom ekranu  dotaknuli simbol „Programi“, a nakon toga „Postavke -> Računi i sinkronizacija“. Potvrdili bi „Automatsku sinkronizaciju“ i sve bi bilo više-manje gotovo.
Nema više ... Sony Ericsson Sync prohujao s vihorom


Sada Sony Ericsson radi nešto malo drugačije. Francuzi bi rekli „folie à plusieurs“ – ludilo mnogih. Uvidjeli su kao i mnogi prednosti Googleovog servisa, a bilokakva usporedba s popularnosti ovog laureata bi bila totalno deplasirana.


Glavno pitanje koje si je postavila firma iz Londona jest – kako da već postojeće uređaje dodatno „ojača“ bez da previše ili gotovo ništa ne uloži? Odgovor je – softverski pojačati jednu od najglavnijih funkcija na pametnim telefonima.


Dakle prelaskom na Googleov Sync servis i potpunu prilagodbu potonjem – Sony Ericsson donosi bolju sinkronizaciju kontakata i kalendara te svih ostalih Google servisa koje koristi više-manje svaki korisnik smartphonea ergo – skoro svaki korisnik npr. Sony Ericsson Xperia uređaja.
EXIT Sony Ericsson Sync – ENTER Google Sync


Ovo znači da ćete biti i automatski povezani s GMailom, Google Voice Search tehnologijom, Google Maps aplikacijom te vladarom video sadržaja – YouTubeom. Jednostavno se radi o kvalitetnom poslovnom koraku.


Sad jedno korisno pitanje – budući da Sony Ericsson Sync servis zatvara svoja vrata 29. studenoga – kako preseliti sve podatke s jednog na novi u ovom slučaju Google sinkronizacijski servis?


Lagano – samo pratite ovaj link s vašeg računala ili direktno s smartphone uređaja na koji ili s kojega ćete preseliti sadržaj na novi Google Sync servis. U svakom slučaju nema panike i biti ćete sigurni.


Dakle ako radite selidbu unutar samog Android uređaja idete na „Phoneebook“ pa zatim na „Back up contacts“ te čekate da uređaj napravi pričuvnu kopiju kontakata. Zatim idete na „Import contacts“ te odaberete „Memory Card“ stavku.


Nakon odabira željenog korisničkog račina (Google račun) samo odaberete „Import vCard file“ i to je to. Pripazite da ne koristite Sony Ericsson Sync ML korisnički račun.


Što se web-selidbe tiče morate se zaputiti na Sony Ericsson stranicu te se prijaviti sa svojim Sony Ericsson korisničkim imenom. Zatim odete na „Contacts“ pa na „Import/Export“ te zatim na „Export to vCard“.


Poslije toga jednostavno snimite „contacts.vcf“ datoteku, ali pazite budući da imate „Export to text“ funkciju u istom izborniku što u biti ispisuje listu kontakata u datoteku.


Kada prenosimo kontakte u Google Sync idemo na GMail web stranicu te se prijavimo sa svojim Google korisničkim računom. Zatim jedino što morate napraviti je ići na „Contacts“ pa „More“ te „Import“. Izaberete svoju „contacts.vcf“ i to je to!


Jedino na što morate paziti jest da imate omogućen Google account sync unutar vašeg uređaja Settings -> Accounts & sync). U globalu više jednostavno ne morate ništa napraviti i spremni ste za nastavak korištenja uređaja.


Znate kako se kaže – željezo se tuče dok je vruće, a Google je trenutno „vruća“ stvar na Internetu. U biti to je već neko vrijeme. Ali tko će koga tući? Raspravimo o tome na Mobil.hr forumu.


SonyEricsson

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

SonyEricsson

Sony Xperia ST26i - još jedan leak u nizu