Novosti
CyanogenMod 7.1 je napokon izašao
Ocijeni novost:

CyanogenMod 7.1 je napokon izašao

Autor: | 10.10.2011 u 17:23

CyanogenMod je jedan od najpoznatijih ROM-ova za Android uređaje danas. Nakon što je zadnja inačica instalirana na više od pola milijuna uređaja - došla dugoisčekivana inačica 7.1

 

 

 


Android uređaji poput Samsung Galaxy S2 uživaju veliku potporu ROM zajednice. Štoviše same tvrtke poput Samsunga, Sony Ericssona i ostalih jedva čekaju da hakeri prouče njihove uređaje i besplatno im dignu popularnost odličnim ROM-om. Ista situacija se događa i sa CyanogenMod-om baziranom na Android 2.3 Gingerbread platformi.

Iako CyanogenMod po svojim inovacijama nije bio za Pulitzerovu ili Nobelovu nagradu često je donosio ono najpotrebnije - brzinu i stabilnost. Iz toga razloga ROM izgleda veoma bespomoćno jer nije nakrcan raznim aplikacijama koje guše uređaj već ćete ih morati sami instalirati.


Još jedan od noviteta je i novi klizni lockscreen sa kojim možete uključiti ili isključiti zvukove te otvoriti ili zatvoriti pristup zaslonu. Dodana je podrška za Bluetooth miša kao i kontrola osvjetljenja klizeći prstima po status traci te je ispravljeno mnoštvo bugova.


Što se tiče grafičke dorade, CyanogenMod dodaje zanimljiv aspekt – stisnite bilogdje na ekranu (gdje nisu aplikacije) i Nexus pozadina će bacati male „iskre“. Animacije su odlično napravljene pa npr. pri izlazu iz izbornika ekran „povlači“ ikone u sebe ili ih izbacuje van.


CyanogenMod je veoma lako prilagoditi svojim potrebama, a poznat je kao ROM koji daje velike mogućnosti po pitanju kustomizacije. Sve skupa je dostupan na 68 uređaja, a neki od dodanih u zadnjoj inačici su HTC Desire S i Sony Ericsson Xperia X10 Mini.


DarkyROM, aftermarket firmware koji je u zadnjih godina doživio ogroman porast po pitanju korisnika nije dobio ažurirani odgovor na CyanogenMod. Nadamo se da uskoro hoće jer zdrava konkurencija još uvijek najviše odgovara upravo nama – korisnicima.


Imate nešto za dodati? Slobodno komentirajte novi CyanogenMod u temi na Mobilovom forumu koja je i usput budi rečeno vodič za instalaciju ovog ROM-a.


Zanimljivosti

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori


Moglo bi te i ovo zanimati...
 

Zanimljivosti

10 najbržih mobitela u 2016